Mesec dana pritvora za 32 "Vračaraca"

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu posle saslušanja odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenima N.T. i još 31 osobu, saopštio je taj sud.
Mesec dana pritvora za 32 "Vračaraca"
Foto: 021.rs
Saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike. Dodaje se da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove, kao i zbog postojanja mogućnosti da će ponoviti delo.
Neki su pritvor do 30 dana dobili i zbog mogućnosti bekstva.
Pritvor je određen i za 16 osoba, među kojima je i vođa ove grupe Nikola Vušović, a koji su u bekstvu. Za njima je raspisana međunarodna poternica. Ranije je navedeno da se veruje da se skrivaju u Dominikanskoj Republici i Španiji.
 
Svima se na teret stavlja više krivičnih dela, a Vušoviću tri teška ubistva i više teških ubistava u pokušaju.
 
Kako je ranije saopšteno, pripadnici vračarske grupe, koja je radila ogranak crnogorskog kavačkog klana, sumnjiče se za ubistvo tri osobe, i planiranje pet ubistava.
 
Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je i šest osoba M.M, V.K, V.U, M.D, M.R i F.G koji se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenja drugih krivičnih dela.
 
Aleksandar Šarac ubijen je 17. oktobra 2020. godine u garaži tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Zbog njegovog ubistva je u januaru prošle godine u Budvi uhapšen Kraljevčanin Lazar Ilić koji je obuhvaćen istragom Tužilaštva za organizovani kriminal.
 
Aleksandar Halabrin (25) iz banatskog sela Janošik, nestao je 20. marta 2020. godine u Beogradu, a nepuna dva meseca kasnije njegovo telo je pronađeno, slučajno, nadomak glavnog grada.
 
Dragan Ristić ubijen je 10. septembra u beogradskom naselju Kaluđerica. Zbog njegovog ubistva je dan kasnije uhapšen Vuk Ursulov, koji je takođe obuhvaćen istragom Tužilaštva protiv "Vračaraca".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".