Bilčik: Dolazak "Raša tudej" u Srbiju u suprotnosti sa usklađivanjem sa EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je dolazak ruske državne televizije "Raša tudej" u Srbiju protivan posvećenosti Beograda da uskladi spoljnu politiku sa EU.
"Dela govore glasnije od reči. Povratak ruske propagande na velika vrata u Srbiju, u vidu početka rada 'Raša tudeja', suprotan je posvećenosti Srbije da uskladi spoljnu politiku sa EU. Zemlja koja je ozbiljan kandidat za članstvo u EU ne treba da bude centar za širenje dezinformacija Kremlja", poručio je Bilčik na Tviteru.
Ruski Sputnjik objavio je u nedelju da će Raša tudej uskoro početi rad na srpskom jeziku.
Savet EU je u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državanih medija Raša tudej i Sputnjik na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.
 
U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u "podsticanju i podršci ruske agresije" protiv Ukrajine i da predstavljaju "značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU".
  • Znaju

    15.11.2022 10:32
    Oni cega se boje
    Treci svetski rat koji bi poceo upadom Srba na Kosovo uz vojnu pomoc Rusije, na koju okurazeni zagovornici ujedinjenja srbskog sveta racunaju, vodi ovu civilizaciju u sigurnu i nekontrolisanu nuklearnu katastrofu! Jedno je sigurno! Srbski svet bi prvi nestao!
    Nikada se nece oprostiti Srbiji i Srbima ova pretnja svetskom miru cak iako sve ovo malo drugacije prodje!
  • 55

    14.11.2022 20:34
    Demokratija
    Pa na zapadu vlada prava demokratija. Ovih dana sam saznao da je u nekim američkim državama zakonom dozvoljeno imati robove. Verovatno im mi zbog toga trebamo.
  • pera nevera

    14.11.2022 17:32
    Prioritet je EU ali nas ne žele tamo i neće nas primiti. Prioritet je dogovor oko KiM, ali dogovor koji ne podrazumeva priznanje. Svi prioriteti su nam blokirani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".