Prijava protiv poslanika iz redova SNS, simulirao oralni seks tokom govora poslanice

Inicijativa Otvoreni parlament podnela je prijavu protiv poslanika iz redova Srpske napredne stranke Dalibora Šćekića, zbog nedoličnog i uvredljivog ponašanja.

Šćekić je 9. novembra, dok je reč imala poslanica Tatjana Manojlović, gestikulirao prema narodnoj poslanici tako što je svojim jezikom dodirivao unutrašnju stranu levog obraza, aludirajući na felacio.

"Opisana gestikulacija ima nedvosmisleno seksualnu konotaciju, vređa dostojanstvo narodne poslanice Tatjane Manojlović i, kao takva, predstavlja čin neverbalno polnog uznemiravanja. Vređajući dostojanstvo narodne poslanice u sferi polnog života, narodni poslanik Dalibor Šćekić doprineo je stvaranju neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja za narodnu poslanicu Tatjanu Manojlović, istovremeno podstičući seksizam u Narodnoj skupštini", navodi se u prijavi ove inicijative.

Podsećaju da su narodni poslanici dužni da uvažavaju druge narodne poslanike, te da ne koriste izraze, reč i gestikulacije koje vređaju ili omalovažavaju ljudsko dostojanstvo i narušavaju dostojanstvo Narodne skupštine.
 
"Imajući u vidu da je na opisani način poslanik Šćekić izvršio akt koji vređa ljudsko dostojanstvo narodne poslanice Tatjane Manojlović i koji narušava dostojanstvo Narodne skupštine, predlažem da Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmotri prijavu, da na raspravu povodom prijave pozove narodne poslanike Miodraga Gavrilovića, Slavicu Radovanović i Ivanu Parlić, kao i druge eventualne svedoke incidenta, sprovede postupak protiv navedenog narodnog poslanika, te da, ukoliko se utvrdi postojanje povrede odredaba Kodeksa, donese odluku o povredi Kodeksa i izrekne narodnom poslaniku Daliboru Šćekiću propisanu meru u skladu sa Kodeksom ponašanja narodnih poslanika", zaključuje se. 
  • Zoki

    15.11.2022 19:35
    Bravo Srbijo.Birali ste pa gledajte...
  • Optimista

    15.11.2022 10:27
    @Setite se
    Nemojte biti malodusni! Mozda se pojavi da ga brani i da kaze da to nije nista i da ga pred kamerama sa licem kao "karfiol posle Cernobilja" oponasa i kaze da li je to prestup, da li je ubio nekog tim prostackim gestom...
    Time bi nam mozda hteo da kaze da ubiti nekoga - jeste najveci zlocin!
  • Banderaš

    14.11.2022 23:31
    Sigmund Freud
    Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija