SKOJ: Ponovo oskrnavljena Grobnica narodnih heroja na Kalemegdanu

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas je saopštio da je uvredljivim grafitom ponovo oskrnavljena Grobnica narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.
U saopštenju su osudili vandalski čin i optužili ultradesničare da stoje iza njega, te zatražili ostavke rukovodstva preduzeća Beogradska tvrđava zbog, kako tvrde, "nebrige i nečinjenja".
Ukazali su i na, po njima, "indolentni odnos nadležnih, u prvom redu Ministarstva unutrašnjih poslova, koji ne čine ništa kako bi se skrnavljenje tog spomenika zaustavilo".
Naveli su da je u poslednje četiri godine Grobnica narodnih heroja "pod konstantnim napadima klerofašista i neonacista", te dodali da je samo jedan počinilac pronađen i procesuiran.
 
Dodali su da rukovodstvo preduzeća Beogradska tvrđava nije odgovorilo na dopise u kojima je traženo da se ugrade kamere kod Grobnice narodnih heroja, a da se u međuvremenu postavi stalni čuvar na tom mestu.
 
Najavili su i da će u slučaju da skrnavljenje spomenika bude nastavljeno, pozvati simpatizere i antifašiste da "blokiraju" rad preduzeća Beogradska tvrđava i Zavoda za zaštitu spomenika.
  • Oskar

    15.11.2022 12:50
    Koliko ste stari
    Prvo Jugoslavija više ne postoji, vaš vođa i i ne .leži u kući cveća, , postoji Srbija i ništa više ,
  • Alf

    15.11.2022 12:28
    Meanwhile in Srbistan
    Hitlerovcima nikad dosadno
  • Limanac

    15.11.2022 12:25
    Činjenica da se crkve ama baš nikada ne skrnave grafitima govori i ko stoji iz svega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija