FOTO: U Kragujevcu otvoren novi zatvor za 500 osoba, uloženo 30 miliona evra

Ministarka pravde Maja Popović je u Kragujevcu otvorila novi Kazneno-popravni zavod kapaciteta 500 osoba, čiji su izgradnja i opremanje koštali 30 miliona evra.
U zatvorskom kompleksu nalazi se 11 objekata, ukupne površine 22.000 kvadrata sa 265 soba, uključujući sobe za osobe sa invaliditetom, bolničke sobe i samice u skladu sa savremenim evropskim standardima.
Novi Zavod ima izdvojeni objekat za posete, a u centralnoj zgradi se nalazi medicinski blok sa nekoliko bolničkih soba za lakše slučajeve, sa ultrazvučnom i stomatološkom ordinacijom, sportski blok sa terenom za košarku i teretanom, kao i blok za edukacije sa radionicama za upošljavanje osuđenih lica.
Kompleks poseduje 11 šetališta za zatvorenike, a obroci za njih će biti pripremani u modernoj kuhinji i pekari. Kazneno-popravni zavod u kragujevačkom naselju Petrovac, spada u red najsigurnijih zatvora u Srbiji.
 
Ima najviši stepen obezbeđenja i opremljen je posebnim tehničkim sistemom zaštite. Kompleks je pokriven sa više stotina kamera za video nadzor i termovizijskim kamerama najnovije generacije, a ograđen je jednim redom žičane ograde i ogradnim zidom sa tri karaule.
 
  • Marta

    16.11.2022 11:53
    Taman!
    Taman su pripremili smestaj sa 5 zvezdica kad odu sa vlasti, doduse ovi sitni. Nece glavonje, oni ce na maldivima i u majku im Rusiju.
  • rale

    16.11.2022 07:59
    Taman za 250 poslanika skupštine i najbliže saradnike...
  • Baten

    16.11.2022 07:36
    Pismo u zatvor
    Budi dobar, nemoj da te izbace odatle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.