Srpski krijumčar izazvao udes u Mađarskoj, prevozio 13 migranata

Krijumčar iz Srbije (27) koji je u automobilu prevozio 13 ilegalnih migranata, izazvao je udes i sudario se sa dva vozila na železničkom prelazu u Mađarskoj.
Srpski krijumčar izazvao udes u Mađarskoj, prevozio 13 migranata
Foto: Pixabay

Na osnovu informacija Pečujskog odeljenja policije za vanredne situacije, policija je juče na periferiji Heđešhaloma, preduzela mere protiv vozača automobila austrijskih tablica i stranih državljana koje je prevozio.

Pre nego što je zaustavljen, automobil je zaobišao kolonu automobila na železničkom prelazu uprkos postavljenom znaku zabrane, pri čemu je naleteo na dva putnička automobila.

U udesu nije bilo povređenih.
 
Policija je u automobilu srpskog vozača zatekla 13 migranata, za koje je rečeno da su državljani Avganistana, a koji nisu mogli da dokažu svoj identitet i nisu imali dozvolu za legalan boravak u Mađarskoj.
 
Kako je navedeno, migranti se nakon saslušanja vraćaju nazad do privremene bezbednosne granice, u skladu s mađarskim zakonima.
 
Protiv vozača biće pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.
 
U Mađarskoj je za krivično delo trgovina ljudima zaprećena kazna od godine do pet godina u tzv. osnovnom slučaju, a u klasifikovanom slučaju od pet do 15 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija