Pokrenut krivični postupak protiv dva policajca iz Beograda zbog odavanja informacija Belivuku

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je danas da je pokrenulo krivični postupak protiv dva policijaca iz Beograda.
Sumnja se da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.
Tužilac za organizovani kriminal je posle saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda da se A.P. odredi pritvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.
Tužilac je tražio da se N.V. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima. Navedeno je u saopštenju da su oni pripadnci Policijske uprave za Grad Beograd.
 
TOK je juče saopštio da su u Beogradu uhapšena dva policajca pod sumnjom da su odavali poverljive podatke kriminalnoj grupi, čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković.
 
Po navodima iz krivične prijave, "postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. u više navrata odali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Miljković", naveo jer TOK.
 
U Specijalnom sudu u toku je suđenje Belivuku, Miljkoviću i pripadnicima njihove grupe zbog optužbi za najteža krivična dela.
  • NS

    16.11.2022 19:51
    Posle 2 g???
  • Lala

    16.11.2022 19:47
    SAMO DVA...?
    A gde su ostali...? Proverite koliko funkcionera policije dobro živi, od bedne plate, voze dobra kola, imaju velike stanove, deca voze kola, školuju se na privatnim fakultetima, imaju nekretnine na moru, pa nemojte zajebavati ovaj narod sa dvojicom policajaca.
  • El Chapo

    16.11.2022 19:16
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.