Nove cene goriva: Jeftiniji i benzin i evrodizel

Nova maksimalna cena evrodizela od danas će na pumpama biti 217 dinara, dok će benzin koštati 183 dinara.
Nove cene goriva: Jeftiniji i benzin i evrodizel
Foto: 021.rs
Benzin je na pumpama do danas koštao 186 dinara, a cena dizela bila je 222 dinara. Pojeftinjenje obe vrste goriva juče je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara. 
Danas se prvi put posle dva meseca dogodilo da su obe vrste goriva krenule u rikverc. Poslednji put su pojeftinili i benzin i dizel 23. septembra.
 
Cenama goriva, međutim, nisu zadovoljni ni vozači, ni vlasnici benzinskih pumpi. Za građane su one previsoke, dok pumpadžije kažu da nemaju računicu da prodaju gorivo po "zamrznutim" cenama, zbog marže koja je odlukom Vlade Srbije takođe ograničena i to na sedam dinara za koju tvrde da je nedovoljna za opstanak malih benzinskih stanica. Mali distributeri su više puta apelovali na državu da ukine ograničenje cene goriva, da bi mogli da pokriju troškove poslovanja i obezbede redovnu nabavku derivata.
 
Potrošači imaju primedbe na to što u Srbiji cene derivata ne prate kretanje cena nafte na svetskom tržištu, koje su prethodnih meseci bile u padu. Taj pad se na pumpama u Srbiji slabo vidi.
  • Dejan

    21.11.2022 20:35
    Lopovi
    Katastrofa...dizel i Hrvatskoj 190 din.u Slovačkoj 1.8e...Srbija tigar..
  • Srdjan

    20.11.2022 10:41
    U nemackoj u poslednjih 15 dana nafta sa 2.22 spala na 1.83. za par godina ce se desiti to i u srbiji
  • Ivan

    19.11.2022 10:41
    Sledece poskupljenje
    Opa 5 dinara. Znaci sledeće poskupljenje ide 10-12 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija