SEPA: Kvalitet vazduha bolji jer su vremenske prilike povoljne

Agencija za zaštitu životne sredine saopštila je da su aktuelne vremenske prilike povoljne, čime je kvalitet vazduha bolji.
SEPA: Kvalitet vazduha bolji jer su vremenske prilike povoljne
Foto: 021.rs
Kako se navodi, do toga dolazi posle vremenskih prilika koje su prethodnih dana doprinele zadržavanju svih emitovanih zagađujućih materija u najnižim delovima atmosfere.
Prekoračenje granične vrednosti emisije PM10 suspendovanih čestica je u prethodnom danu izmereno u Beogradu, Užicu, Novom Pazaru i Smederevu, navodi se u saopštenju Agencije.
Kao i tokom prethodnih dana, ni tokom jučerašnjeg, prekoračenja graničnih vrednosti koncentracija sumpor-dioksida, azot-dioksida, ugljen-monoksida i ciljne vrednosti prizemnog ozona opet nisu evidentirane ni na jednom mernom mestu u Srbiji, ističe se u saopštenju.
 
Imajući u vidu da individualna ložišta i toplane toplotne snage manje od 50 MW na godišnjem nivou doprinose ukupnoj emisiji PM10 suspendovanih čestica u udelu od 65 odsto, a PM2.5 suspendovanih čestica u udelu od 80 odsto, dodatnom poboljšanju kvaliteta vazduha možemo i moramo doprineti biranjem ekološki prihvatljivijih energenata, ocenila je Agencija.
  • A3

    18.11.2022 21:29
    Ako on kaže, onda dobro
    Dok vođa ne potvrdi ovu vest, nema mesta radovanju.
  • Samo pitam

    18.11.2022 18:36
    A šta kaže Glavni Odbor SNS ... ?
  • Skoro kao ekspert

    18.11.2022 18:31
    Dodole dale rezultat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija