U Srbiji razbijeno 20 grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je da je policija u poslednje tri godine razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata.
U Srbiji razbijeno 20 grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata
Foto: 021.rs
Kako je dodao, zbog toga je "pouzdan partner u borbi protiv iregularnih migracija.
Vasiljević je na sastanku direktora policija u okviru Procesa Brdo, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kazao u Portorožu u Sloveniji da je ove godine srpska policija podnela 123 krivične prijave protiv 164 osobe osumnjičene za nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe.
On je istakao da je ove godine zabeležen porast iregularne migracije u odnosu na 2021. godinu i da je otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka.
 
Vasiljević je naglasio da su za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.
 
Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija