Imenovanje Palme na čelo grupe prijateljstva sa Austrijom izazvalo debatu

Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove izabrao je predsednike i članove poslaničkih grupa prijateljstva.
Imenovanje Palme na čelo grupe prijateljstva sa Austrijom izazvalo debatu
Foto: 021.rs

Najveća debata je bila o lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću, koji je ponovo predložen za predsednika Grupe prijateljstva sa Austrijom.

Spisak predsednika i članova grupa je formiran na osnovu konsultacija poslaničkih grupa, rekao je predsednik Odbora Borko Stefanović.
Stefanović je predložio da se o ovoj tački glasa objedinjeno, o svim predlozima, ali je izneo zamerku na imenovanje Markovića za predsednika grupe prijateljstva sa Austrijom, pozivajući se na neke od razgovora koje je imao sa ljudima iz te države prošle nedelje.
 
To je izazvalo polemiku među članovima Odbora o tome ko može da određuje ko će biti predsednik neke grupe prijateljstva, uz odgovor Stefanovića da je želeo diskretno da prenese neke poruke.
 
Predsednici nekih od grupa prijateljstava koji su izabrani su Dejan Radenković na čelu grupe prijateljstva sa Albanijom, a na čelu grupe prijateljstva sa Austrijom je Dragan Marković.
 
Na čelu grupe prijateljstva sa BIH je Milimir Vukadinović, Salvadora Lav Grigorije Pajkić, grupe prijateljstva sa Kinom je Marina Raguš, Kuvajta Usame Zukorlić, Nemačke Aleksandra Tomić, Sjedinjenih Američkih Država Sandra Božić, Turske Muamer Bačevac, Ukrajine Milovan Drecun, Crne Gore Igor Bečić i Francuske Jadranka Jovanović.
 
Na čelu grupe prijateljstva s Rusijom je Igor Braunović, sa Vatikanom ponovo je Marjan Rističević, dok će Dragomir Karić voditi grupu prijateljstva sa Belorusijom.
  • Novka

    06.12.2022 03:28
    UH


    PALMA!!! to je vucicev igrac - pa sad vidite kako cemo!
    sigurno covek dobro govori nemacki ili bar engleski!!! UZAS!!!
    sramota me da kazem da sam iz srbije!!! ali i nisam - ja sam iz vojvodine!!!
  • Andrija Šrek

    22.11.2022 17:48
    ...
    Oni se sad već JAKO zajebavaju, čisto eto zato, što im se može.
  • Nemanja

    22.11.2022 13:28
    @Zemlja čudesa

    Sami ste se zavili u crno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija