Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku: Cilja korisnike Dina kartice

Narodna banka Srbije je na Fejsbuku identifikovala lažnu stranicu pod nazivom "NBS" na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke.
Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku: Cilja korisnike Dina kartice
Foto: Pixabay
Ta stranica koristi ime i logo Narodne banke Srbije.
Iz Narodne banke navode da, imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, apeluju na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama.
"U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice. Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela", ističe se u saopštenju.
 
Podsećaju da je jedina zvanična stranica "Dinakard" sistema dinacard.nbs.rs, dok se zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije može pristupiti sa internet stranice NBS.
  • Zovem se Stevo

    23.11.2022 09:22
    INAČE
    U ovoj državi se konstantno varaju i potkradaju građani.
    NBS - setite se korone i onih odlaganja plaćanja rata za kredite. Ako ne javiš da nećeš odlaganje, banka ti automatski odlaže plaćanje rata, da bi naplatila posle žestoku kamatu.
    Struja, ne čitaju potpošnju 2-3 meseca i onda kad očitaju crvena tarifa ti ne gine. Ako se žališ, rok žalbe je prošao.
    Gas, pretvaraju m3 (kubni metar) gasa u kWh i to po nekoj formuli kao da je u pitanju vodonik, a ne zemni gas.
    Ako je roba akcizna, iznos akcize ulazi u osnovicu za PDV.
    TV petplata se naplaćuje putem računa za struju i to ako na godišnjem nivou imaš potrošnju struje 300 ili više kWh, bez obzira imao ili nemao TV.
    ........
  • Maja

    23.11.2022 09:17
    Teško.Čim mi je uvale presecem makazama i bacim u djubre.
  • g pen

    23.11.2022 09:09
    Znaci kretene. Ne koristim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.