Odlučeno: Đaci iz Trstenika će zbog nasilja nad nastavnicom biti izbačeni iz škole

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki engleskog i sve to snimali, isključe iz ove škole.
Odlučeno: Đaci iz Trstenika će zbog nasilja nad nastavnicom biti izbačeni iz škole
Foto: 021.rs
U incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.
Incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.
Inače, ministar prosvete Branko Ružić izjavio je prethodno da očekuje da će sva tri učenika iz Trstenika zbog nasilja nad nastavnicom do kraja nedelje biti kažnjeni isključenjem iz škole.
 
Ružić je rekao da su u međuvremenu roditelji jednog od učenika dostavili medicinsku dokumentaciju od nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela bilo neuračunjivo.
 
Istakao je da moramo imati nultu toleranciju za nasilje prema nastavnicima, ali i za vršnjačko nasilje i to podrazumeva da će, kako kaže, vinovnici nemilog događaja u Trsteniku biti najstrože kažnjeni.
 
"Moramo svi zajedno raditi na autoritetu nastavnika koji rade jedan plemeniti posao. Moramo povesti računa, ne samo o njihovim platama, već i o njihovom statusu u društvu", poručio je ministar.
  • Vera

    24.11.2022 10:02
    Tako treba, ali počinioci i roditelji moraju biti oštro kažnjeni, a ne da kazna bude samo izbacivanje iz škole. Treba stati na put nasilnicima, a to može samo oštrim kaznama.
  • dijasporac

    24.11.2022 08:30
    Svojevremeno su od mene iz gradske uprave trazili da potpisem i overim neki projekat koji je bio ocita namestaljka i suprotan vazecim zakonima. Odbio sam, smenili su me i stavili na led ( kao isao sam na posao 3 meseca ali nisam imao nikakva zaduzenja). Ali nasao se kolega koji je to potpisao i avanzovao na moju poziciju a uz put dobio i neku proviziju.

    Poenta je da ce se uvek naci neko ko ce svojim pecatom i potpisom da nekoga "vadi" iako je to protivzakonito. Tako i ovaj lekar sa potvrdom o trenutnoj neuracunovljivosti, bez obzira sto je taj slucaj vec prerastao u krupnu aferu potpisao je nesto sto lako mze biti proveravano. No u Srbiji vecinu zabole da li je nesto u skladu sa zakonom, za lovu ce i rodjenu decu da prodaju. Djubrad.
  • Мина

    24.11.2022 08:18
    Риба од главе смрди
    Неурачунљив? Онда му и није место у школи, већ у установи у којој ће посматрати његово понашање и поставити одговарајућу дијагнозу њему, али и родитељима. Срам их било! Надам се само да ти момци неће, да би се замазале очи јавности, бити избачени из ове, а потом пребачени у другу школу. Друштвено-користан рад, уз редован одлазак код психолога и педагога али, да се не лажемо, и корените промене у друштву довеле би до резултата.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija