"Sloga": Vučićev poziv dijaspori da se vrati očajan potez čoveka koji živi van realnosti

Sindikat "Sloga" ocenio je da je Vučićev poziv da se ljudi iz dijaspore vrate u domovinu jer ovde ima više posla i ekonomski standard raste, "besmislen i očajan potez čoveka koji živi van realnosti".
"Sloga" smatra da državljane Srbije koji žive i rade u dijaspori najviše plaši da će zbog neusklađenosti sa spoljnom politikom Evropske unije Srbiji biti ukinut bezvizni režim i da će morati da se vrate i ostanu da žive "gladni u kavezu ekonomskog tigra".
"Vredni radnici iz svoje države ne odlaze u inostranstvo iz besa, bahatosti i želje da postanu građani druge nacije, već isključivo odlaze zbog siromaštva i bede, malih plata i penzija, kao i kupovne moći, koju je, uostalom, nedavno potvrdila i premijerka Ana Brnabić, kada je rekla pred kamerama da bi sa platom od 40.000 dinara mogla da živi samo par dana", poručila je "Sloga". 
Sindikat zaključuje i da građani Srbije beže i od nepismenih, polupismenih i poluusmenih kadrova koji upravljaju ovom namučenom i opljačkanom zemljom, odlaze zbog neodgovorne vlasti koja ih svakodnevno "bindžuje" ratnim pretnjama iz okruženja, a sve one koji se usude da ih kritikuju ili pitaju nešto što je u demokratskom svetu sasvim normalno, naziva domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.
  • Nenad Stefanovic

    25.11.2022 15:30
    Moze
    Moze “državo”
    Kada budem mogao kod doktora a da nemam vezu za to
    Kada budem mogao da se zaposlim,a da sam politički neutralan.
    Kada budem mogao da izadjem na sud,a da je to ravnopravno.
    Kada budem mogao da otvorim firmu,a da za to ne plaćam penale nekom glavonji.
    Kada budem mogao da plaćam racune a da za to ne izgubim tri sata čekajući u redu.
    Kada budem imao prava kao i političke ulizice,ali da se ne bavim politikom jer me to ne zanima!
    Kada bude Plata realna životnim potrebama i na vreme.
    Kada budem mogao na placeno bolovanje,a ne da dobijem otkaz ako se razbolim. Kada zene budu imale trudnicko bolovanje bez da strepe od otkaza,a deca deciji dotatak bez milion traženih papira…..Itd
    Kada bude tako….prvi cu se vratiti,a verujem i jos mnogo njih.
  • BG-Istra-Schwab

    25.11.2022 13:47
    Вучић је велики нарцис, за њега постоји само он, или како рече француски краљ; " држава, то сам ја ". Од пропасти комунизма и оснивања друге српске државе је прошло 30 година, други су ишли или грабили напред, Србија тапка у месту, и у више случајева се враћа натраг. Да нема новца који долази од ЕУ и слања приватног новбца породици у Србији, Вучићева Србија би одавно банкротирала, од последица тог банкрота зазире ЕУ.
    Питање је шта би се десило ако би ми из иностранства ( ми не живимо у никаквој дијаспори, ја живим у Немачкој, Пера у Француској, Иван у Италији, etc. )престали да шаљемо нова, то је отприлике око 5 милијарди €вра годишње.
  • Mile

    25.11.2022 11:54
    @Banderaš
    Odlicna analiza stanja. Nazalost po minusima vidis da je dzabalebarosa bas dosta. Jer kad primitivci uzjasu na vlast....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.