Ružić najavio šestu fazu zapošljavanja u prosveti, 2.500 nastavnika dobiće ugovor za stalno

Ministar prosvete Branko Ružić danas je najavio akciju zapošljavanja u prosveti u kojoj je 2.500 nastavnika dobiti ugovor za stalno.
 Ružić najavio šestu fazu zapošljavanja u prosveti, 2.500 nastavnika dobiće ugovor za stalno
Foto: 021.rs
Reč je, kako je naveo, o "šestoj fazi" zapošljavanja onih u prosveti koji imaju 50 odsto ili više normu.
"To je važno, jer mnogi nastavnici s ugovorom na odredjeno nemaju uslove da rešavaju egzistencijalna pitanja", rekao je Ružić za TV Prva.
Takođe je najavio velika ulaganja za učeničke i studentske domove.
 
"Do sada smo formirali dodatnih 2.650 mesta u domovima, u sedam učeničkih i šest studentksih domova, a takođe do 2025. godine biće izgrađena nova kula u Studentskom gradu u Beogradu sa 1.000 novih mesta", rekao je ministar.
  • Kokan

    27.11.2022 09:00
    Dece sve manje a prosvetara jednako ili više,ali su podobni.
    Trećina ih nema potrebne kvalifikacije.Jadna naša deca...
  • dr.Hadzija

    26.11.2022 19:11
    Koliko je od tih tzv. kolega kvalifikovano, kad se zna da maksimalno 250 profesora diplomira godisnje za sve predmete zajedno?
    A pola njih ode u inostranstvo ili mora da radi samostalno i van struke.
  • Zebra

    26.11.2022 16:43
    Molim vas samo da se održi SNS kvalitet. Ne želim da mi se dete muči u školi. Mučiće se na rukovodećem mestu kad poraste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.