Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta, Kurti nije čovek od dogovora

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
"Srbi su zabrinuti jer se ne zna kakav je sledeći korak (Aljbina) Kurtija, čoveka koji je pokazao da donosi ne baš racionalne odluke i da nije čovek dogovora", rekao je ministar za TV Pink, navodeći da je "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale KM tablice".
Vučević je rekao da Srbija "uvek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rešenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali "mi želimo da sprečimo ratove i sukobe".
Kako je naveo, "naša vojska je hrabra i odlučna da ispuni sve zadatke koje dobija od državnog vrha, ali Srbija uvek gleda da se do rešenja dodje kroz dijalog, dogovor, kompromis".
 
"Želim da Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i svuda gde žive, budu sigurni i mirni. Da nemamo ratove, da političari razgovaraju koliko god treba bez nekog vremenskog limita", rekao je Vučević.
 
On je ukazao na to da je potrebno da "jačamo naše odbrambene kapacitete, da jačamo Vojsku Srbije, da imamo veći broj oficira i podoficira, pre svega vojnika, jer je VS najsnažniji odvraćajući faktor prema svima onima koji nisu dobronamerni prema našoj državi".
  • vojvodjanka

    26.11.2022 19:01
    Mudro sagledao ?????
    "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale KM tablice".
    Zaboravio si da kažeš da ostaju samo do isteka registracije, pošto se ovaj tvoj što blefira pobedu obavezao da neće izdavati nove tablice niti produžavati registraciju postojećih.
    Za godinu dana na Kosovu više neće biti KM tablica !!!

    Dokle će te da lažete ovaj narod , SRAMOTA !!!!
  • /

    26.11.2022 17:04
    /
    znamo i tebe koliko se drzis dogovorenog
  • Nervozni glasač

    26.11.2022 15:06
    Нисам знао да је Хоргош место на Косову.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.