Tužilaštvo: U Belgiji uhapšeni "vračarci" i "kavčani", kokain švercovali u betonskim pločama

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su među srpskim državljanima uhapšenim u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, članovi "vračarskog", odnosno "kavačkog" klana.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe su, kako se dodaje u saopštenju, iz Južne Amerike organizovali transport veće količine kokaina u luku Roterdam u Holandiji, odakle je transportovan u belgijski Arlon, gde je i zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Uhapšeni su koristili registrovanu kompaniju u Arlonu koja se bavi preprodajom betonskih ploča, u koje su sakrivali po tri paketa sa kokainom, težine od po 1.120 grama.
Ta kriminalna grupa je kokain preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trira, a zatim do hangara te kompanije u Londonu za dalju prodaju.
 
 
U zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, uhapšeno je osam osoba, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je među uhapšenima šest državljana Srbije, jedan Bosne i Hercegovine, kao i jedna neidentifikovana osoba.

Teme

droga
  • Opaaa

    27.11.2022 06:25
    Zvezde granda
    Neko iz prethodnih dana poceo da peva...nikad nije kasno
  • Da

    26.11.2022 23:08
    Blamiramo se kao na Evroviziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.