Tomislav Nikolić ostaje na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje će biti predsednik Nacionalnog saveta za koordirnaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, piše u objavljenom rešenju Vlade.
Članovi Saveta biće i ministri finansija, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i rudarstva i energetike.
Takođe, članovi će biti i ministri nadležni za privredu, nauku, tehnološki razvoj i inovacije, unutrašnju i spoljnu troginu i spoljne poslove.
Osim ministara u Nacionalnom savetu članovi će biti i v.d. direktora "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, ambasoador Ivan Mrkić, tehnički direktor PWW-Porr za Srbiju Milan Tadić, osnivač "Tandem financial" Pavle Bašić i vlasnik i direktor "ID Consultants" Dejan Simić.
 
Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom osnovan je u maju mesecu 2017. godine Odlukom Vlade.
 
Nacionalni savet razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije i Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Srbije i Kine. Njegov rad se odvija na sednicima koje saziva i kojim predsedava predsednik Nacionalnog saveta.
  • aleksandar the velik

    28.11.2022 06:59
    nije
    mi nikad bio drag , ali realno brate da nije pobedio onog folera tadića ko zna šta bi ostalo od Srbije ! ipak je i on zaslužan za ovaj geometrijskom progresijom napredak Srbije ! živela SRBIJA !
  • Žarko

    27.11.2022 19:31
    Ameno
    Ova zamlata Tomislav još uvek muze ovu državu
  • Milanče

    27.11.2022 16:30
    a kuća
    A jel napustio kuću u kojoj je živeo kao predsednik ili se još baškari u njoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.