Mali: Srbija neće uvoditi porez ekstraprofiterima da ne izazove šok, proveravamo 13.000 građana

Ministar finansija Siniša Mali odrično je odgovorio na pitanje da li će, po uzoru na neke evropske i susedne zemlje, Srbija uvesti porez na ekstraprofit.
Mali: Srbija neće uvoditi porez ekstraprofiterima da ne izazove šok, proveravamo 13.000 građana
Foto: 021.rs
"Srbija u ovom trenutku ne razmlišlja o uvođenju poreza na ekstraprofit. Potpuno smo stabilni, imamo dovoljno novca u budžetu i ne želimo da izazivamo nikakve šokove niti negativne reakcije sa takvim odlukama. Borimo se za predvidivo privredno okruženje", rekao je Mali.
On je naveo kako je u toku provera 13.000 građana kod kojih se pojavila razlika u prijavljenim prihodima i uvećanju imovine veća od 150.000 evra.
"Njihovi prijavljeni prihodi ni približno ne odgovaraju navedenom uvećanju vrednosti imovine i to budi sumnju. To će istražiti Sektor za utvrđivanje porekla imovine i posebnog poreza Poreske uprave", rekao je Mali.
  • Nikodin

    28.11.2022 15:17
    Neće čovek sam sebe da oporezuje. Nije glup a i može mu se.
  • malimu

    28.11.2022 08:49
    extraprofitier sa imunitetom
    Niste ni sebe proverili,nego proveravate one koji saznaju kako ste prali pare i zaposljavali svoju decu.
  • Austria

    27.11.2022 17:20
    "Kakav narod
    takva vlast".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.