Tužilac: Belivuk nikad nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom za Savamalu

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da "Veljko Belivuk nikad nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za slučaj "Savamala".
Tužilac: Belivuk nikad nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom za Savamalu
Foto: 021.rs
Dodao je da se taj deo njegovog iskaza pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ni ne može tretirati kao 'priznanje'".
"On je u svojstvu optuženog, na glavnom pretresu izneo navode o rušenju u Savamali u okviru strategije svoje odbrane od optužbi da je vodja organizovane kriminalne grupe koja je delovala pod velom navijačke grupe, da je naložio i lično učestvovao u sedam ubistava koja su zgrozila javnost u Srbiji", rekao je Stefanović za list Politika, na pitanje da li je tužilaštvo razmatralo mogućnost da proveri tvrdnju Belivuka da je zajedno sa Zvonkom Veselinovićem rušio objekte u Savamali i da li to priznanje zahteva dalje provere.
Govoreći o tome zašto je tužilaštvo proveravalo iskaz nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, optužene za trgovinu uticajem, koja tvrdi da je inspektor Slobodan Milenković montirao aferu "Jovanjica" i da sam trguje drogom, ali ne i Belivukov, on je rekao da tužilac ima "diskreciona ovlašćenja da proceni i odluči o relevantnosti navoda koje će proveravati".
 
"Sa jedne strane imamo osuđivanog vođu navijača, kojem se sada sudi za najteža krivična dela za koja mu preti doživotni zatvor i pri tom ima pravo da se brani kako smatra da je najbolje za njega, pa i da ne govori istinu i da zbog toga ne snosi posledice", rekao je Stefanović.
 
"S druge strane", dodao je, "imamo bivšu visku funkcionerku i državnu sekretarku u MUP, optuženu za krivično delo za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, a koje je imala pristup poverljivim informacijama kao i mogućnost da se dođe do različitih saznanja".
 
Kako je rekao, "njeni navodi, izneti u medijima u vezi sa radom načelnika Odeljenja za borbu protiv droge MUP-a Srbije, ne tiču se ni predmeta u kojem je ona optužena, niti bilo kog drugog za koji je postupanje javnog tužioca u toku".
  • Žile

    28.11.2022 14:34
    Savamala
    28.11.2022 • 09:24
    Znaci da je radio za SNS , oni su rusili Savamalu

    Pa to znaju i ptice na grani. Svaka država ima svoju mafiju, samo ovde SNS mafija ima svoju državu.
  • Apsurdistan

    28.11.2022 12:01
    Ja sam fasciniran i divim se stepenu zaslepljenosti i zaglupljenosti svakog glasača vladajuće koalicije kako nikome ne smeta to što predsednikov sin ide na svetsko prvenstvo sa njima i objavljuje fotke, što se druži po kafićima sa njima, što državni sekretar sarađuje sa njima, što koordinator žandarmerije sarađuje sa njima, što gradonačelnik Beograda, ministar finansija sarađuje sa njima - i to sve nikome ne smeta, sve je to u redu.
  • Vlad Cepes

    28.11.2022 11:08
    Svi ste vi budale
    Dobro, ja sam priglup, skoro nepismen i ne znam nista ni oko cega ali ovo ne bi pojeo ni pas sa maslom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija