FOTO: Ukrajinac i Mađar uhapšeni na Preševu, nosili 268.000 evra

Policija je na graničnom prelazu Gradina uhapsila ukrajinskog državljanina V. P. (37) i mađarskog državljanina P. K. (42), kod kojih je našla 268.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije.
Mađar i Ukrajinac osumnjičeni su za krivično delo pranje novca i određeno im zadržavanje do 48 časova.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao "Touareg" strane registarcije, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.
Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled.
 
 
Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.
 
Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta. Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupno 268.000 krijumčarenih evra.
 
Otkriveni novac su zajedno sa 37-godišnjim vozačem i automobilom, čija je vrednost procenjena na oko 70.000 evra, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.
  • Vojvodjanin

    28.11.2022 12:05
    Ide iza drugo vozilo za 10x toliko.
  • AV

    28.11.2022 11:58
    Auuu al ce da se podeli u stranci :D
  • Rale laki

    28.11.2022 11:32
    Auuh, al se ovajdi država

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.