Vratila se na staru poziciju: Bivša ministarka Atanasković ponovo na čelu "Namenske"

Doskorašnja ministarka privrede Anđelka Atansković imenovana je za v.d. generalne direktorke Privrednog društva za proizvodnju namenskih proizvoda PPT Namenska iz Trstenika.
Nova ekonomija piše da je Atanasković na mestu generalne direktorke PPT Namenske bila do oktobra 2020. godine, kada je dala ostavku jer je izabrana za ministarku privrede.
Na ministarskoj funkciji zadržala se sve do formiranja nove Vlade u oktobru 2022. godine.
Od 2020. do 2022. godine v.d. generalnog direktora u PPT Namenska bio je Saša Batoćanin koji je, nakon povratka Atanasković u preduzeće, imenovan za izvršnog direktora. On se na ovoj poziciji nalazio i do 2020. godine.
 
Atanasković je u državnoj fabrici Prva petroletka Namenska počela da radi odmah nakon završenih studija, piše u zvaničnoj biografiji.
 
Sa mesta dikrektorke Sektora kontrole kvaliteta 2012. godine postaje zamenica direktora PPT Namenska AD, a dve godine kasnije postaje najpre pomoćnica izvršnog direktora, a zatim i generalna direktorka preduzeća.
 
U vreme kada je Atanasković bila na čelu PPT Namenske, ova fabrika je izvezla minobacače koje ukrajinska vojska sada koristi u obračunu sa ruskim snagama, otkrio je NIN. Postoje sumnje da je u ovom poslu bilo korupcije od čega su profitirali privatni trgovci oružjem, navodi nedeljnik NIN.
  • Banderaš

    29.11.2022 12:01
    Sve nakaradno
    Da je gospodja Atanacković stručnjak i patriota,da ima dostojanstva,integriteta,obraza,poštenja,ona ne bi pristala da dodje na to radno mesto.
    Ovako,ona je vec rekla sta mozemo da očekujemo(lopovluk,propast).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.