Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Lalić pričao o otmici, planiranim ubistvima, Skaj aplikaciji

U Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, danas je nastavljeno suđenje pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Lalić pričao o otmici, planiranim ubistvima, Skaj aplikaciji
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Ova grupa se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.
Lalić je počeo izlaganjem o otmici I.S, navodeći da su tog dana mlađi navijači uhvatili I.S. jer je prema njihovim navodima špijunirao ovu grupu, zbog čega su ga tukli i stavili u restoran na stadionu FK Partizan.
Prema Lalićevim navodima, on je par puta udario oštećenog po nogama, a čuo je da su ga ostali navijači drogirali, nakon čega je, kako je rekao, Lalić dao oštećenom 2.000 dinara i povukao se u kancelariju.
 
Kazao je da je grupa planirala ubistvo Luke Perenčevića i Dejana Savića. Perenčević je ubijen u maju ove godine na Banjici.
 
Sudija je na početku suđenja pročitala odluku kojom se odbacuju svi zahtevi za izuzeće tužilaca, što je na prethodnom suđenju tražio Miljkovićev branilac Vladimir Petrović.
 
Petrović je nezadovoljan odlukom sudiji rekao da advokati neće prisustvovati farsičnom suđenju, te da će sudsko veće, ukoliko se "nastavi ovako", suditi praznoj sudnici.
 
Miljković je zatim ukazao da Lalić ne sme da ima ispred sebe papire, odnosno teze, citirajući tačke zakona.
 
Advokat odbrane je rekao da Lalić nije stručan da priča o kriptovanoj aplikaciji "Skaj", zbog čega smatra da sudsko veće to treba da mu zabrani, čemu se tužilac protivio.
 
Odbrana smatra da ne može Lalić da pominje "Skaj" jer sud nije doneo odluku da li će ta komunikacija biti dokaz tokom postupka.
 
Sudija je zatim rekla da okrivljeni-saradnik ima pravo da priča kako je bio distrubuter za "Skaj" i na koji način je to funkcionisalo.
 
Šta je Lalić rekao o Skaj aplikaciji?
 
On je ispričao da je bio distributer "Skaja" od kraja 2018. godine, a da je prethodno od Belivuka dobio tu aplikaciju 2017, koju je uništio posle ubistva Vlastimira Miloševića, poznatijeg kao slučaj "ubistva na šinama".
 
Kada je postao zvanični distributer "Skaja" nabavljao je od njih kartice koje je prodavao zvanično za 1.100 evra za šest meseci, 600 evra za tri meseca, a 70 evra za sedam dana, imao je svoje agente prodaje, a bilo je i onih koji su neformalno radili za tu mrežu.
 
Precizirao je da je imao 1.250 aktivnih korisnika, a kartice je po nešto nižoj ceni prodavao pripadnicima Belivukove grupe, koje je nazvao "ljudima sa stadiona i pripadnicima kavačkog klana" - 950 evra za šest meseci, a 550 evra za tri meseca.
 
Lalić je rekao da je vodio preciznu evidenciju o svim korisnicima, sa svim relevantnim podacima - broju kartice, ceni prodaje, ko je i kako platio, ko je preuzeo.
 
Dodao je i da je imao mrežu u zemljama regiona, Nemačkoj i Švajcarskoj, a širio je i na Turski i Francusku, kartice je plaćao preko Pej-pal naloga i sa svog deviznog računa i banci, uplaćivao je firmi u Torontu, da bi kasnije plaćanja obavljao isključivo u bitkoinima, koje je kupovao iz više izvora, "sa negativnom provizijom".
 
Lalić je pre toga govorio i o 700.000 evra koje su, po nalogu jednog od vođa "kavačkog" klana Radoja Živkovića, preuzeli od "škaljaraca", a da je, kada je otet, Mile Radulović iz "škaljarskog klana" rekao da je taj novac dao za ubistvo Marka Miljkovića.
 
"Taj novac je prisvojio Živković, a još u tri navrata sam mu nosio novac u jednu kuću u Zemunu. Jednom je to bilo 30.000 evra za lažne pasoše Severne Makedonije", naveo je on.
 
Lalić je rekao i da su pripadnici Belivukove grupe dobijali novac i automobile od "kavčana" za zasluge u "ratu sa suprostavljenim im crnogorskim klanom" i naveo da je on jednom dobio 10.000, a drugi put 5.000 evra.
 
Njih nekoliko iz Belivukove grupe je, kako je naveo, za 100.000 evra kupilo plac od jednog hektara kod Pančevačkog mosta, koji se vodio na ime oca braće Budimir. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija