Zekić: Ne postoji zakonski rok za dodelu pete nacionalne frekvencije

Predsednica Saveta REM Olivera Zekić izjavila je da po Zakonu o upravnom postupku ne postoji rok za rešavanje predmeta o dodeli pete dozvole za televizijsku frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.
Zekić: Ne postoji zakonski rok za dodelu pete nacionalne frekvencije
Foto: Pixabay
Zekić je navela da REM nije probio rokove konkursa za petu televizijsku frekvenciju.
"Sada su na dnevnom redu REM-a sednice na kojima će se odlučivati o dodeli radijskih frekvencija i dozvola za beogradske televizije. O petoj nacionalnoj frekvenciji članovi Saveta REM-a odlučiće naknadno", navela je Zekić.
Na pitanje Bete kada će Savet REM-a odlučivati o tome kada će dodeliti petu nacinalnu televizijsku frekvenciju, Zekić je kazala da će to biti na nekoj od narednih sednica. 
 
Savet REM-a je 10. avgusta raspisao javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda. 
 
Kandidati za petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću su: Nova S, Kopernikus, Kurir i BK. Na prethodnom konkursu, dozvole za frekvencije s nacionalnom pokrivenošću na rok od osam godina dobile su televizije: Pink, Hepi, Prva i B92.
  • Bb

    29.11.2022 16:51
    Bb
    Za sve postoji neki rok! Samo ste preplaseni ovako naceti dabi vas N1 ili Nova S razvalila sa argumentima i ljudi koji su zaslepljeni vasim medijima bi progledali a to vam nejide u korist! Ali ova katastrofalno ekonomsko stanje u narodu ubrzace vas pad i bez nove frekvencije jer sta se lupeta po vasim medijima to zdrav razum nemoze da primi kada pogleda u novcanik svoja primanja i cene koje su najvece u Evropi!!! Nema veze igrajte se jos malo...posle cete za sve odgovarati od doticne do...samo nema radili smo svoj posao...to nepije vise vodu!!! Baj,baj..
  • misliš

    29.11.2022 16:42
    Misliš "možemo da je dodelimo kad se promeni vlast, pa da bismo mogli da se uvučemo i novima".
    Vidi, Oljice, neće moći.
  • Hmv

    29.11.2022 16:38
    Her Master's Voice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.