Šapić ostaje gradonačelnik Beograda: Za njegovo razrešenje glasala 44 odbornika

Na vanrednoj sednici Skupštine Beograda, koja je sazvana na zahtev opozicionih odbornika, za razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića glasalo je 44, a protiv je bio jedan odbornik, od ukupno 110.
Kako je objavio portal Nova.rs, odbornici Srpske napredne Stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) nisu glasali.
"Predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda nije dobio potrebnu većinu od ukupnog broja odbornika, odnosno predlog nije usvoijen", rekao je predsednik komisije Nemanja Joksimović (SNS).
Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević je podsetio na to da odbornici koji su predložili razrešenje gradonačenika Aleksandra Šapića to ne mogu ponovo predložiti pre isteka roka od šest meseci od odbijanja predloga.
 
Odbornica grupe "Ujedinjeni" Mila Popović ponovila je i danas tokom sednice da je osnovni razlog za traženo smenjivanje gradonačelnika nelegalna dogradnja njegove kuće na Bežanijskoj kosi, na Novom Beogradu. 
 
"Počeo je nelegalnu gradnju mesec dana pošto je postao gradonačelnik. Ti radovi vršeni su u martu 2021. godine, dok je Šapić bio predsednik Opštine Novi Beograd, a taj objekat nije postojao u svom obliku i gabaritima na satelitskom snimku Republičkog geodetskog zavoda iz avgusta 2015. godine", podsetila je Popović na sednici Grada. 
 
Iako je Šapić u julu 2021. godine dobio nalog inspekcije da obustavi radove, on je ipak nastavio da gradi, dodala je.
 
Opozicione partije – SSP, DS,  Narodna stranka, koalicija NADA, Moramo i odbornička grupa Dveri – Patriotski blok najavili su ranije da će glasati za Šapićevu smenu.
  • Marta

    30.11.2022 09:29
    Navlakusa.
    6 m ne mogu ponovo da pokrenu ovo pitanje, dakle sve je navlakusa. Samo da se zapitam, kao neko ko zivi u NS? ZASTO JE BG UVEK GLAVNA TEMA? Rusi nam se Skupstina grada, to nije vest za BG? Ali Sapic kad p****, e to se raspreda kao Rat i mir.
  • Mirko

    30.11.2022 07:11
    To je sistem ove nakaradne vlasti.Ako si dobar sekti onda za tebe zakoni ne važe.Onaj Nikolić bespravno u vili ko zna od kada, bespravno izgradio vikendice,izmislili mu taj neki za saradnju sa liliputanijom ili kome već.Tako dozvolili Šapiću da krši očigledno zakon.Sramotno.
  • Musaši

    30.11.2022 06:47
    Može mu se kad je prisan sa lucidnim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.