Boško Obradović i Davor Đurđević oslobođeni za napad na Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara

Prvi osnovni sud objavio je oslobađajuću presudu u postupku koji se vodi protiv Boška Obradovića i Davora Đurđevića.
Boško Obradović i Davor Đurđević oslobođeni za napad na Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara
Foto: 021.rs
Postupak se protiv njih vodio zbog nasilničkog ponašanja u saizvršilaštvu na štetu Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara, saopštilo je Tužilaštvo.
U saopštenju, Tužilaštvo navodi da će na navedenu odluku prvostepenog suda u zakonskom roku izjaviti žalbu neposredno Višem sudu.
Tužilaštvo smatra da postoje svi zakonski razlozi zbog kojih je podnet optužni akt i žalbom će biti predloženo da se preinači oslabađajuća presuda, a da se okrivljeni oglase krivima i kazne po zakonu.
 
Obradović i Đurđević se optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu terete za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu prema bivšem ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i poslaniku Marijanu Rističeviću ispred Narodne skupštine u maju 2020.
 
Tokom izlaganja odbrane oni su negirali krivicu, tvrdeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za njim, već da je to bio protest poslanika Srpskog pokreta Dveri.
 
Do incidenta je došlo na stepeništu Skupštine Srbije gde su tadašnji poslanici Dveri u jeku epidemije korone fizički nasrtali na ministre i poslanike vladajućih stranaka.
  • андра

    01.12.2022 08:49
    и сад
    Суд каже да нису криви а новинар да су физички насртали... коме веровати, ко лаже....
  • Kole

    30.11.2022 16:28
    Svaka čast
    Možda Visoki savet ima neki komentar il meru.
    Šta je trebalo da nekog osakate il ubiju pa da im se presudi. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija