Za mesec dana poginulo 12 pešaka, za vikend policijska kontrola

U Srbiji je ovog meseca u saobraćajnim nesrećama poginulo 12 pešaka - saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Za mesec dana poginulo 12 pešaka, za vikend policijska kontrola
Foto: 021.rs
Od 12 pognulih pešaka, devet je živote izgubilo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, navodi se u saopštenju.
Samo poslednjih dana u Srbiji se dogodio veći broj teških udesa u kojima su poginula i dva pešaka, a nekoliko je teško povređeno.
Ministarstvo je navelo da su dva pešaka poginula juče u saobraćajnim nesrećama na teritoriji Sremske Mitrovice i da su se u oba slučaja pešaci kretali neosvetljenim delom kolovoza.
 
U prethodna dva dana u Beogradu su dva deteta, od sedam i 13 godina, povređena u saobraćajnim nesrećama prilikom prelaska kolovoza.
 
Ministarstvo je najavilo da će predstojećeg vikenda nastaviti pojačanu kontrolu saobraćaja, prvenstveno kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka.
  • hmmm

    01.12.2022 06:03
    Kaze da se od 12 njih 9 poginulo nocu kod smanjene vidljivosti i na neosvetljenom delu KOLOVOZA.
    Zatim se navodi da ce policija pojacati kontrolu prema VOZACIMA U zoni pesackog prelaza i kontrolu brzine voznje.
    Ima li tu nesto nelogicno????
  • Mare

    30.11.2022 18:17
    Bul.Bate Brkica
    Sta da pricamo o neosvetljenim seoskim putevima kada u 07.15h ujutru, na Bulevarima u gradu Novom Sadu, vozaci jurcaju i ne pada im napamet da stanu na pesacki prelaz i propuste decu koja idu u skolu. Policije, naravno nigde a semafora za koji molimo dve godine, ni u najavi. Slika i prilika kulture, vaspitanja, obrazovanja i bahatosti jednog naroda. O sudovima i kaznama da i ne govorim.
  • Zeka

    30.11.2022 18:03
    Osvetljenje???
    Mozda da su pesacki prelazi bolje osvetljeni, bukvalno reflektorima, mozda bi vozaci videli pesake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.