Luka Bojović stigao u Srbiju nakon desetogodišnje kazne zatvora u Španiji

Luka Bojović, navodni vođa zemunskog klan, sleteo je na Aerodrom Nikola Tesla nešto posle 20 časova.

On je doputovao iz Madrida redovnim letom Er Srbije, a na aerodromu ga je sačekala policija, kao i advokat Borivoje Borović.

RTS prenosi da će Bojović na beogradskom aerodromu morati da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom da podnose zahtev za lična dokumenta i pasoš.
 
Na snimku ranije objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u avion.
 
Borivoje Borović je rekao da u Srbiji ne postoji nikakv postupak prema Bojoviću za koji on zna. On je ranije zastupao Luku Bojovića pred srpskim sudovima i u bliskim je odnosima sa porodicom Bojović.
 
Na letu iz Madrida bio je i novinar jednog beogradskog tabloida koji je razgovarao s Bojovićem. Upitan za planove za budućnost, on je rekao da ne može ništa da govori javno, ali da će biti prilike za to.
U pratnji Bojovića na letu iz Madrida bila su dva španska policajca, kao i pripadnici srpske policije.
 
Prema pisanju Blica, policija je organizovala nekoliko alternativnih varijanti za bezbedno odvoženje Bojovića. Između ostalog, nije bilo predviđeno da on u Beogradu izađe sa ostalim putnicima koji su stigli iz Madrida, već da ga na samoj pisti sačeka polcijsko vozilo koje će ga sprovesti do stanice 29. novembar.
 
Ministarstvo pravde početkom novembra je obavešteno, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, da je u Španiji otvoren predmet proterivanja državljanina Srbije Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.
 
Iz Ministarstva su naveli da se protiv Bojovića u Srbiji u ovom trenutku ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena.
 
Bojović je uhapšen početkom februara 2012. godine u Valensiji. U decembru 2014. u Španiji osuđen je na 18 godina zatvora, a tu kaznu je Vrhovni sud te zemlje potvrdio u novembru sledeće godine.
 
Sud u Madridu tada je osudio još trojicu pripadnika grupe "Arkanovi tigrovi" na zatvorske kazne od pet godina do 21 godinu.
 
Bojović je osuđen na 18 godina iako su tužioci za njega tražili kaznu od 41 godinu zatvora. Osuđen je kao direktan izvršilac monstruoznog ubistva M. J. u Madridu u 2009. godine.
  • Dejan

    03.12.2022 20:17
    T
    Odmah na pink
  • Vuk dlaku menja

    03.12.2022 08:20
    Planovi za buducnost? Pa ne znam, gledao sam nesto onaj zoo vrt, nesto mi jadno izgleda, pa sam mislio...
  • Modesty

    03.12.2022 06:40
    Koja čast
    Evo nama zabave i radosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.