VIDEO: Komunalci u Prijepolju "čistili" obalu od smeća bacajući ga u reku, najavljene kazne

Snimak na kome se vide komunalni radnici u Prijepolju koji u reku Lim bacaju plastične flaše, uznemirio je javnost.
Tim povodom izvinjenje građanima Prijepolja i susednih opština uputili su predsednik opštine Vladimir Babić i direktor JKP "Lim" Dževad Beganović. Na koferenciji za medije oni su osudili gest radnika, najavili sankcije protiv rukovodioca radne jedinice, i izrazili nadu da se više slične stvari neće ponoviti.
Predsednik opštine Vladimir Babić kaže da video klip koji se u javnosti pojavio daje ružnu sliku celog grada. On je naveo da lokalna samouprava uz pomoć države čini sve kako bi Prijepolje učinila čistijim mestom, međutim, da nesmotreni potezi pojedinaca nanose ogromnu štetu celoj društvenoj zajednici.
 
"Ovako nesavesno ponašanje radnika Komunalnog preduzeća je za svaku osudu, preduzeli smo sve mere da se ovo više nikada ne ponovi", navodi Babić.
 
Direktor JKP "Lim" Dževad Beganović ističe da će zbog narušenog ugleda preduzeća i štete koja je načinjena celoj opštini posledice da snosi rukovodilac radne jedinice zadužene za održavanje higijene.
 
"Bila je to nesmotrenost dva radnika angažovanih preko javnih radova. Mi ćemo preduzeti sve mere zbog ovakog ponašanje i odgovornost će da snosi i  rukovodilac radne jedinice, koji će biti novčano kažnjen umanjenjem plate tokom naredna tri meseca", rekao je Beganović.
  • VV

    01.12.2022 12:56
    Ovo je slučajni uzorak
    ... inače, većina firmi, koja koristi mašinsko ulje u procesu proizvodnje ga direktno sipa u reku, ili kanalizaciju. U pitanju su stotine tona.
  • Lazar

    01.12.2022 12:41
    To smo mi
    Ne znam sta se cudi te za bilo sta lose sto nam se desava u zivotu pa to smo ljudi mi to je nase ogledalo drustva to je gen koji treba da izumre i to ce se i desiti nemate razloga de cudi te bilo bi cudo da smo bolji ne lazite sebe
  • Metropolita

    01.12.2022 12:21
    :/@ To je istina, strahovita je navala na metropole poput Suseka i Neština, ne znam da li će taj jedan most biti dovoljan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.