Popisivači od petka ponovo na terenu: Počinje postpopisna anketa

Republički zavod za statistiku najavio je danas da će od petka, 2. do nedelje, 11. decembra sprovesti postpopisnu anketu.
Popisivači od petka ponovo na terenu: Počinje postpopisna anketa
Foto: Pixabay
Ova anketa biće sprovedena na slučajnom uzorku od oko 20.000 domaćinstava u 106 opština, u 250 popisnih krugova.
Na osnovu ove ankete će se obaviti kontrola kvaliteta podataka prikupljenih popisom stanovništva, koji je sproveden u oktobru i početkom novembra.
Podaci prikupljeni u anketi služiće za kontrolu broja popisanih lica, domaćinstava i stanova, kao i za kontrolu odgovora na pojedina pitanja iz popisnog obrasca, odnosno za ocenu statističke pouzdanosti rezultata Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022.
 
Tokom ankete građani se za sve informacije mogu obratiti info-centru na broj 0800 444 005 od 8 do 20 časova. 
  • Imstruktor 021

    01.12.2022 12:13
    Zašto ne plate ljude koji su 40 dana radili i kao instruktori i kao popisivaci? Da li su potrošili novac na sebe ili je nešto drugo po sredi? Bojkotujem! Meni neće niko više uci u stan! Hoću svoje pare a ne da me prebacuju na razne telefone i da mi obećavaju kako će biti… biće kad popiju tužbu!
  • Trt

    01.12.2022 12:00
    @EUfreedom

    Na prošlom popisu im je trebalo više od godinu dana da objave rezultate. Uz pomoć moderne tehnologije, možda im to ovog puta pođe za rukom za 6 meseci.
  • Vanja

    01.12.2022 11:34
    Niko nema pravo da troši MOJE vreme da bi kontrolisao one koje plaća. Što niste pravili blic-kontrole? Čim popisivač izađe, nazovete (uzimali su br telefona) ili obiđete i pitate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija