Novčano kažnjeno šestoro poslanika opozicije

Na današnjoj sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, šestoro opozicionih poslanika kažnjeno je novčano zbog toga što su im na prethodnim sednicama izrečene opomene.
Novčano kažnjeno šestoro poslanika opozicije
Foto: 021.rs
Odbor, kojim predsedava poslanik SNS-a Milenko Jovanov, većinom glasova doneo je odluku da se Borislavu Novakoviću, Miroslavu Aleksiću i Stefanu Jovanoviću iz Narodne stranke kao i Zoranu Lutovcu i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke izreknu novčane kazne, u visini od deset odsto osnovne plate narodnog poslanika, u iznosu od 9.310 dinara.
Odbor je doneo i odluku da se narodnoj poslanici DS-a Dragana Rakić zbog, kako je navedeno, oduzimanja reči, izrekne kazna u visini od 40 odsto osnovne plate, odnosno od 37.242 dinara.
Na današnjoj sednici odbor je ministarki zdravlja Danici Grujičić dao pozitivno mišljenje da uz tu funkciju može da obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta.
 
Odbor je razmotrio i ostavke narodnih poslanica Maje Mačužić Puzić, Sanje Marić i Ivane Popović s predlogom da Narodna skupština konstatuje prestanak mandata.
  • Joe

    02.12.2022 00:36
    Sramota
    Šljamovi! Ali "nisu namai" pa ćemo da ćutimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.