Mirović otvorio Srpsku kuću u Beranama: To je važan most za budućnost između Crne Gore i Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je u Beranama Srpsku kuću - ustanovu kulture, prosvete i umetnosti, u kojoj će biti smeštene srpske kulturne organizacije iz Berana i Vasojevića.
Mirović otvorio Srpsku kuću u Beranama: To je važan most za budućnost između Crne Gore i Srbije
Foto: 021.rs
Pokrajinska vlada Vojvodine navodi da je Mirović istakao da je "to mesto novog srpskog poleta i nove kreativnosti".
Prema njegovim rečima, ta kuća će biti neophodan i važan most za budućnost između Crne Gore i Srbije, odnosno "most zajedništva i most budućnosti".
Kazao je da je ta kuća građena da bi, "i u vremenima pred nama", i sama, kako je naveo, gradila i učvršćivala duh srpskog naroda u tom delu Crne Gore.
 
To obuhvata, kako je kazao, i osećaj pripadanja sopstvenim korenima i celokupnom srpskom nacionalnom korpusu. Istakao je da "u temeljima Srpske kuće" nije samo podrška Pokrajinske vlade Vojvodine, već i "podrška cele Srbije".
 
Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović je kazao da će se Srpska kuća starati o zaštiti jezika, ćiriličnog pisma, tradicije i kulture srpskog naroda.
  • Iguman

    02.12.2022 13:25
    Opt guranje prsta u oko komšijama.
    Kakv ste vi soj ljudi, da nećete normalno druzenje.
    Mi Vojvodjani nikada nismo dirali komšije, jer su oni najbliži " rod".
  • Zemlja čudesa

    02.12.2022 11:43
    Javlja mi se...
    Pre bih rekao da će to biti bure baruta za bilo kakve korektne odnose između Srbije i CG. Svaki narod koji drži do sebe, pa čak i mi ovakvi kakvi jesmo, ne voli da mu se bilo šta nameće sa strane.
  • Sremica

    02.12.2022 09:22
    Most u Lovcencu
    Je odavno u "upotrebi" i dugo i dobro nas sluzi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.