Pojačana kontrola saobraćaja za vikend, posebno kod pešačkih prelaza

Tokom vikenda saobraćajna policija pojačano kontroliše brzinu u zonama pešačkih prelaza, kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije i dodaje da je prethodnog meseca poginulo 12 pešaka.
Pojačana kontrola saobraćaja za vikend, posebno kod pešačkih prelaza
Foto: 021.rs (arhiva)
"Akcija je usmerena na očuvanje bezbednosti pešaka jer su u ovom periodu godine najugroženiji, od novembra do januara meseca kada je dan najkraći. Želimo da skrenemo pažnju i pešacima da povećaju oprez i vozačima da obrate pažnju na pešake. Meri se brzina u zonama pešačkog prelaza, kontroliše da li vozači poštuju prava pešaka na pešačkom prelazu, ali i to da li pešaci poštuju saobraćajne propise", rekao je Radenković.
Prema njegovim rečima, u perethodnih nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tamniju garderobu.
"Podsećamo na zakonsku obavezu pešaka koji se kreću putem van naselja, noću ili u uslovima smanjene vidljivosti da moraju biti osvetljeni. Da li će nositi svetloodbojni prsluk ili neku drugo reflektujuću materiju svejedno je, ali to će im povećati bezbednost. U novembru smo imali 12 poginulih pešaka. Od početka godine imamo manje poginulih pešaka nego što je to bio slučaj prošle godine. Ove je 110 i to je i dalje velika brojka i dalje su nam pešaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju uz vozače automobila", rekao je Radenković.
 
On je naveo da će maksimalno raspoloživ broj saobraćajnih policajaca biti uključen u kontrolu saobraćaja na teritoriji cele zemlje.
 
"Krenula je ski sezona ove nedelje, veliki broj građana se uputio ka Jahorini, već sledećeg vikenda se otvara sezona i na Kopaoniku, nakon toga na Zlatiboru, veliki broj naših građana dolazi iz inostranstva za praznike i radićemo u kontinuitetu", naveo je Radenković.
  • Betmen

    03.12.2022 16:39
    I mi vozači i pešaci moramo da pazimo više nego inače. Imao sam incident nedavno, zato i navodim da moramo otvoriti sve moguće oči i uši. Nismo spaseni mi vozači, ali i bahati biciklisti. Trotinete da ne pominjemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.