Vučević: Uvođenje obaveznog vojnog roka politička odluka, biće zasnovana na proceni najstručnijih

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka politička odluka, koja će biti zasnovana na proceni najodgovornijih i najstručnijih ljudi u Ministarstvu i Generalštabu.
Naveo je da je spreman da preuzme odgovornost da, kada definitivne analize budu završene, predsedniku Srbije, Vladi i Skupštini predloži odgovarajuće rešenje.
"Ovde ne može biti reč o tome da li je ta tema popularna u javnosti i da li se o njoj pozitivno ili negativno izjašnjavaju na društvenim mrežama. Jedino meritorno biće da li je to u interesu odbrane Srbije ili nije", rekao je Vučević u intervjuu magazinu Odbrana.
Govoreći o opremanju vojske, naveo je da su određena sredstva od Rusije poručena i plaćena pre početka sukoba u Ukrajini, ali da, zbog sankcija koje su na snazi, ne mogu da se isporuče.
 
"To ni na koji način ne nanosi štetu Rusiji, već isključivo Srbiji i toga smo svesni i mi, ali i one države koje tu isporuku ne dozvoljavaju. S druge strane, ne isporučuju se i neka sredstva zapadne proizvodnje, iako su uredno plaćena, iz nama nedovoljno razumljivih razloga", ukazao je.
 
Vučević je dodao da veruje da će razgovori, koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi sa liderima zapadnih zemalja, uskoro uroditi plodom i da će se problemi vezani za te isporuke prevazići.
 
Ocenio je da je Vojska Srbije (VS) danas "mnogostruko snažnija nego što je ikada bila i da predstavlja jedan od stubova državnosti Srbije".
  • dare

    06.12.2022 20:13
    A poreklo imovine dotičnog?
  • Zoki

    04.12.2022 13:27
    Stručnjak za vojsku.OMG...
    Jadna nasa deca...
  • NS Gari

    04.12.2022 12:01
    Patetika
    I ovaj, a i onaj...
    Toliko je to jadno i patetično, kada se u mirnom vremenu pojavljuju u nekakvim uniformama, zemljo otvori se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija