Ćerka Slavka Ćuruvije: Smiraj za nas značiće presuda kakvu zaslužujemo i mi i tata

Ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jelena Ćuruvija Đurica, rekla je pred zasedanje Apelacionog suda da, uprkos svemu, ipak želi da veruje u profesionalizam i posvećenost sudija.

Osam godina je prošlo od podizanja optužnice protiv četvorice optuženih za ubistvo novinara i izdavača Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije: bivšeg načelnika Resora državne bezbednosti Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra RDB-a Milana Radonjića, glavnog inspektora u Drugoj upravi RDB-a Ratka Romića i rezervnog pripadnika službe Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu, piše Cenzolovka

Ni 23 i po godine kasnije, porodica Slavka Ćuruvije nije dočekala da zločinci budu pravedno kažnjeni za ubistvo kritičara režima Slobodana Miloševića, koga je tajna služba, usred NATO bombardovanja, pratila do pred samo ubistvo.

U ponedeljak, 5. decembra, Apelacioni sud u Beogradu otvara petodnevno zasedanje na kome će odlučivati o žalbama na drugu presudu Posebnog odeljenja Višeg suda za organizovani kriminal, kojom su četvorica optuženih, kao i prvi put, osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.
 
"Kao što znamo, ceo proces u vezi sa tatinim suđenjem bio je prilično turbulentan. Očekivali smo, mi kao porodica, da se sve završi posle prve presude. Međutim, nije. Vraćeno je – kao što znamo, da ne ponavljam sve kako je bilo. Nažalost, zbog svega toga ne mogu sada da imam neko baš pozitivno očekivanje. Doduše, nemam ni negativno, i to je ono što je dobro. Želim da verujem da će sudije da se upuste u ovaj proces i da će, što se njih tiče, naći najbolje moguće rešenje. Nekako ipak želim da verujem u njihov profesionalizam i njihovu posvećenost", rekla je ona u razgovoru za Cenzolovku.
Na pitanje kakva bi, iz ugla porodice Slavka Ćuruvije, bila pravedna presuda, ona odgovara:
 
"Posle 23 godine teško da išta može da nas zadovolji. Toliko smo se namučili svih ovih godina da dođemo do ove tačke, a i dalje nije kraj. Ono što bi bio neki smiraj za nas, a možda i za njega, jeste da se stvarno desi taj kraj i da to bude kraj kakav zaslužujemo mi, kakav zaslužuje on i kakav zaslužuju njegove ubice", navodi Jelena Ćuruvija Đurica.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija