Carina: Psihoaktivne tablete u duplom dnu torbe

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, 2. decembra, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili tri kilograma psihoaktivnih tableta "ksalol".

Tablete su otkrivene na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Beograd-Geteborg.

Tokom kontrole, torba koju je jedna putnica nosila na ramenu izazvala je sumnju, jer je uočeno da je njena unutrašnjost neuobičajeno manja u odnosu na njenu veličinu.
Nakon rašivanja postave, u duplom dnu torbe pronađeno je 10 plastičnih kesa punih tableta svetlo plave boje, psihoaktivnog leka "ksalol", čija je zloupotreba veoma raširena, navodi Carina.
 
Iz Uprave carine podsećaju da se preko granice mogu nositi samo lekovi za ličnu upotrebu, u količini za uobičajenu terapiju.
 
Ukoliko putnik nosi sa sobom lekove za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance, dužan je da na zahtev carinika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.