Dačić: Prednost Srbije je što ne zna kako je to živeti bez krize - to nam daje posebnu snagu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je prednost Srbije da ne zna kako izgleda živeti bez krize, što daje posebnu snagu i vitalnost državi i narodu.
"Najbolje moguće odluke Srbije su da podrži suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i da ne uvodi sankcije Rusiji", rekao je Dačić.
On je ocenio da postoji različit nivo zabrinutosti što se tiče problema teritorijalnog integriteta drugih zemalja i Srbije, uz konstataciju da se u Savetu Evrope osuđuje ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i istovremeno raspravlja o prijemu Kosova u tu organizaciju.
"Naš zadatak je da branimo sopstvene interese, a ne tuđe. Situacija je delikatna, ali moramo da se vodimo svojim nacionalnim interesima i da nam glavni prioritet bude dobrobit Srbije, uz slogan svakog od nas 'Prvo Srbija'", izjavio je Dačić.
 
On je naveo da Beograd želi mir u Ukrajini, jer su Srbiji potrebni mirno i stabilno okruženje.
 
"Svet i Evropa se kreću iz jedne krize u drugu i to postaje prirodno stanje", rekao je Dačić i ocenio da će sledeća godina biti još izazovnija.
 
"Evropska unija se u krizama okreće sebi. Vreme je za konkretnije poteze u politici proširenja EU", izjavio je Dačić.
 
Prema njegovim rečima, Srbija ima potencijal da se suoči sa globalnim krizama.
 
"Privukli smo najviše direktnih stranih investicija u regionu, koje su u prva tri tromesečja ove godine iznosila tri milijarde evra. Spremni smo za svaku novu krizu", naveo je Dačić. 
  • Mbm

    06.04.2024 08:56
    Politicki i narodni otpad
    Da li je tebi Dacicu dobro? Sramota i beda je da Dacic ovako jadno gura narod u još dublju bedu, besposlicu, nrbrigu o ljudima koju ova korumpirana vlast sprovodi u Srbiji. Nema novca u bedi Srbije za ljude i boljitak naroda, usked posebne BDP nauke koja se gaji, a to je da sro je losije, netacno prikaze kao dobro i privuce novac u dzep interesne vladajuce grupe. Hitno uspostaviti sve veze i kontakt sa narodom i ljudima, hitno dati oteti posao i plate intelektualcima i ostalim ljudima, umesto sto se bave sami sobom i cine narod jos bednijim.
  • Koferče

    07.12.2022 07:50
    ma nosi se u ......., sramoto jedna!
    Nemas ti obraza a ovaj narod pameti!
  • Fodor

    06.12.2022 16:30
    Dačić priča gluposti. To što je neko ceo život u sranju ne znači da mora da jede govn@

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija