Odluka ministarke Grujičić: Posteri o zabrani ulaska za maloletnike od sad samo unutar kockarnica

Objekti koji organizuju igre na sreću više nisu u obavezi da plakate sa obaveštenjem o zabrani ulaska za maloletnike drže sa spoljne strane, nego samo unutar objekta.
Odluka ministarke Grujičić: Posteri o zabrani ulaska za maloletnike od sad samo unutar kockarnica
Foto: 021.rs
Ovo je odluka ministarke zdravlja Danice Grujičić od 30. novembra koja je objavljena u Službenom listu pre nekoliko dana i to tako što su obrisane dve reči u postojećem pravilniku.
Ministarka je donela odluku kojom se iz Pravilnika o izgledu i sadržini postera sa obaveštenjem o zabrani učestvovanja maloletnika u igrama na sreću, uz odgovarajući tekst upozorenja o prevenciji bolesti zavisnosti, u članu dva brišu reči "sa spoljne strane".
Ovim izmenama ostala je obaveza da priređivači igara na sreću istaknu poster u neposrednoj blizini ulaznih vrata unutar objekta.
 
U pitanju je veliki beli poster na kojem se, osim teksta o prevenciji bolesti zavisnost, nalazi i kontakt ustanove koja može da pomogne u lečenju. 
 
  • андра

    07.12.2022 08:54
    колико
    Колико је кладионица затворено због тога што су се малолетници кладили... Па то су нам главни спонзори... О министарко, значи може да уђе али шта...
    Чиста форма у складу са демократијом и људским правима.
  • Nije sija

    06.12.2022 17:14
    Nego vrat
    Ovo samo da se kaze da je nova ministarka nesto odlucila. Daleko od realnog zivota! Deca ulaze i igraju. Porodica, skola… dajte akcije . Ovako je smesno!
  • /

    06.12.2022 16:53
    /
    i takva ce da sredi nemoral belih mantila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija