Incidenti u Zubinom Potoku: Policija potvrdila da nema povređenih

Policija na Kosovu potvrdila je da je u popodnevnim časovima u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici zabeleženo nekoliko incidenata "i da se sumnja na pucnjavu i eksplozije", preneo je portal Kossev.
Incidenti u Zubinom Potoku: Policija potvrdila da nema povređenih
Foto: Pixabay
Kako je navedeno, osim što su oštećene kancelarije opštinskih izbornih komisija, nema povređenih.
 
"Policija kontinuirano prati i ocenjuje bezbednosnu situaciju u zemlji i preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona", naveo je portal.
 
RTS prenosi da se u centru okupilo nekoliko stotina Srba koji su protestovali zbog namere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije uđu u zgradu Opštine. 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i istakao da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima "kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora".
U trenutku dolaska policije u tri blinidirana vozila i članova opštinske izborne komisije, oglasile su se sirene, posle čega je usledilo okupljanje meštana, objavio je RTS.
 
"Došli su posle 12 časova i zadržali su se izvesno vreme. Odjeknule su dve detonacije, nepoznatog porekla, nakon koje su se policajci i članovi izborne komisije povukli", rekao je sagovornik RTS-a.
 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je u pitanju "najbrutalnija demonstracija sile i izazivanje novih tenzija i provokacija od strane Prištine", koju optužuje da nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede "svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu".
 
On je dodao da je kosovski premijer Aljbin Kurti režirao i tempirao da se ovo desi dok se u Tirani održava samit EU- Zapadni Balkan.
 
"Ovako izgleda takozvana demokratija i vladavina prava Aljbina Kurtija - dok zabranjuje Srbima da učestvuju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cevima, puškama i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu pokrajine", naveo je Petković.
 
Dodao je da je namera Kurtija da nasiljem i oružjem "preotme četiri srpske opštine na severu" i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike.
 
"Pozivamo Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije, jer sve što naš narod želi jeste poštovanje prava i sporazuma, prava na ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima", zaključio je Petković.
 
Mediji su preneli da su članovi opštinske izborne komisije nasilno ušli u prostorije Opštine Zubin Potok u pratnji policije, obili vrata i zamenili brave, a potom napustili zgradu Opštine. Navodno su se u Zubinom Potoku čule i dve eksplozije, a uključene su i sirene za uzbunu.
  • Лиманац

    07.12.2022 00:58
    Косово и Метохија је Србија.
    Нису у питању „инциденти”, већ упад параполицијских снага на север наше јужне покрајине.
  • PP

    06.12.2022 16:39
    PP
    Sta ste pomislili dace saka SNS sektasa da zeza celu EU...bilo nekada! AV su zednog preko vode prevezli..ili je tako namesteno? U svakom slucaju nema vise onog sto je bilo niti vracanja na staro!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija