Raspisan nagradni konkurs za osnovce na temu Žene u Vojsci Srbije

Ministarstva odbrane i prosvete raspisali su nagradni konkurs za učenike osnovnih škola gde će osnovci pripremati literarni ili likovni rad na temu žena u Vojsci Srbije.
Raspisan nagradni konkurs za osnovce na temu Žene u Vojsci Srbije
Foto: 021.rs
Konkurs će trajati do 1. marta 2023. godine.
Učenici će moći da konkurišu pesmom ili proznim tekstom, likovnim radom u tehnici po izboru ili kratkim video klipom ili maketom na temu "Žene u Vojsci Srbije. Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena".
Propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalan i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih osoba.
 
Prvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji, dok će trećeplasirani biti nagradjeni knjigama.
 
Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu "Naš vojnik, naš heroj" treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 20. februara 2023. godine.
 
Nastavnici će vršiti odabir najboljih radova i dostaviti ih najkasnije do 1. marta 2023. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Srbije.
  • max

    07.12.2022 09:37
    imate žena u sns
    Imate žena u sns, po zanimanju glasačice, pa ih lepo prevedite u vojnike i obučite da od njih bude još neke koristi sem što glasaju po pozivu, ili se voze autobusima po pozivu, ili idu na sendvičarenje po pozivu, ili botuju po pozivu.
  • xqt

    07.12.2022 08:27
    Ideja u pravo vreme
    Konkurs je došao u pravo vreme obzirom da muškarčine odavno zaziru od vojske.
  • Dragan

    07.12.2022 08:10
    Ah
    Rat i osnovna škola ne ide to.U SFRJ za svaki 22 decembar smo od kuće donosili maramice platnene sa izvezenim ppzdravom JNA koje su date vojsci.Eh da 1984g sam ima u JNA ženu oficira koje su stažirale 3 meseca u elitnoj školi"škola rezervnih oficira Zadar".Svaka je imala svoj vod vojnika.A neke su prisustvovale mom ispraćaju iako mi nisu bile starešine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija