Vučević: Vraćanje vojnog roka ne znači da je Srbija blizu rata, pa da neko hoće da mobiliše decu

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da ne treba niko da doživljava pokretanje teme o obaveznom služenju vojnog roka kao da je "Srbija bliže ratu, pa neko hoće da mobiliše našu decu".
Vučević je nedavno u jednom intervjuu rekao da se razmišlja i razgovara o eventualnom vraćanju obaveznog služenja vojske za muškarce do 30 godina, ali i one starije. 
On je za televiziju Prva rekao da se mogućnost obaveznog služenja vojnog roka "razmatra zato što nije dovoljna popunjenost u profesionalnom sastavu vojske", naročito u Beogradu i Vojvodini, kao i zbog obuke neophodne za reagovanja u vanrednim situacijama.
"Kada pričamo o eventualnom ponovnom vraćanju Zakona o služenju vojnog roka, ne govorimo o ratu", rekao je Vučević i dodao da se obavezna vojna obuka razmatra, i da to nije odluka koja se donosi preko noći.
 
Dodao je da to nije prioritet Ministarstva odbrane, ali da će svakako o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka "biti urađene stručne analize i javna rasprava".
 
On je podsetio javnost da obavezno služenje vojske nije ukinuto, već je samo suspendovano odlukom Narodne skupštine i da se njenom odlukom može i vratiti na snagu.
  • Laza

    09.12.2022 03:38
    Jel lud ovaj na zovi ministar
    Koje on da poziva nekog evo botovi dupe uvlakaci nek idu misle na silu da kaznjavaju i prosiljavaji pretnkama mozda batinasima sa palicama iste one sto su tukli narod koji mirno protestuje a vuciceva bagra napravila kao da su to ne znam sta tako isto treba izaci u vecem broju da ova goveda vide da nikog ne mogu terati da se igra rata uzas veliki jos izmisljaju za kosovo sve i svasta samo da izazovu rat a posto ovak kreten od ministra a dva sina oni nek idu a ne da ih krije
  • siashy

    07.12.2022 22:28
    Tzv ministre, 'ajde sjaši malo.
    Neko ko je jedva srednju školu završio nije pozvan da se bavi državnom politikom i društvom uopšte, koliko god ga "šef" blagopomilovao i oktroisao ga na funkciju.
  • Savica

    07.12.2022 14:53
    Ovde sve sami sns botovi uzas
    Prosto ne verujem da su ljudi besposleni i sta rade sve za sns prodaju svoj marod i sugradjane svako ko je kaze da se ne slaze sa vracanjem roka dobija po 50 dis lajka pa majkumu sad svi kao su za vracanje v,roka a analitika pokazuje da je 90 posto protiv jedino zene,babe i dede tojest kog ne kaci i ne dotice to su za ti i glasaju za sns koji im zamaze oci sa nekim sitnim novcem... A koliko placate lekove,namirnice,komunalije eeee gluperde svoju decu unuke prodajete za koga za sns koji nas upropastava politika me ne zanima ali ovih 10 god smo se umazadili mi puteve i mostove ne jedemo tako da dragi ministre daj vojsci uslove ko sto imaju policajci pa ce ti kasarine biti pune a ne da maltretiras decu i nas starije pod pretnjama zatvora kazne itd ovomo mora doci kraj kako bih se oslobodili saljete na vezve bolesne ljude koji ne vide imajubdruge bolesti to treba vma i vojsla da se tuzi jer maltretirate narod kako moze neko ici da sluzi ako na oku ne vidi 50 poso koga vi zajebavate ne vidi covek na dva metra a kamoli dalje aritmijubima 120 vi pudtate saljete pa morace neko da vam stane na put

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija