Profesor iz Paraćina najbolji edukator na svetu: "Ne namećem đacima ono što im nikada neće trebati"

Profesor engleskog jezika u paraćinskoj gimnaziji i Osnovnoj školi "Stevan Jakovljević" Borko Petrović proglašen je za najboljeg edukatora i predavača na svetu na svečanosti u Nju Delhiju.
Učenici kažu da nije kao drugi profesori koji će da prate samo sistem rada, već on pokušava da na zanimljivije načine to predstavi.
"Gledam da ono što oni oko sebe imaju svakog dana u svom okruženju u kući, u svom društvu, da vodim čas tako da oni shvate da je obrazovanje neotuđivo od realnosti, a ne da mi pokušavamo da im nametnemo nešto što im nikada neće trebati", istakao je Petrović za RTS.
On je pre nekoliko godina osvojio priznanja "Najbolji edukator Srbije", a potom i Balkana.
 
U prosveti je skoro dve decenije i tvrdi da uprkos teškoćama poziv ne bi menjao ni za jedan drugi, a časove obogaćuje novim sadržajima i primenjuje takozvano samoregulisano učenje.
 
"To je da pored obaveznih ocena koje imaju bar još toliko imaju neobaveznih aktivnosti i mogu svoju ocenu da podignu čistim svojim trudom, radom, zalaganjem, a to su polja koja su njima jako poznata - muzika, strip, film, književnost... iz čega god žele", istakao je Petrović. 
  • Nikola

    07.12.2022 12:52
    Bravo!
    Svaka čast!
  • lepa vest

    07.12.2022 11:42
    čestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.