Bez fiskalnih kasa na pijacama Srbije i naredne godine

Pijačni prodavci koji se bave prometom dobara i usluga na tezgama u Srbiji do kraja 2023. godine neće biti u obavezi da uvedu fiskalne kase, preneo je RTS.
Bez fiskalnih kasa na pijacama Srbije i naredne godine
Foto: 021.rs
Dogovor o izuzimanju iz fiskalizacije je rezultat današnjeg sastanka predstavnika ministarstva finansija i Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak", prenosi RTS.
Ministarstvo finansija će inicirati izmenu Uredbe o odredjivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog uređaja.
Tokom marta i aprila ove godine pijačni prodavci nekoliko puta su protestovali i Predsedništvu predali 15.000 potpisa, tražeći da budu izuzeti iz sistema uvodjenja fiskalnih kasa, kako je bilo predvidjeno novim zakonom o fiskalizaciji koji je na snagu stupio 1. maja ove godine.
 
Potom je održan sastanak predstavnika pijačnih prodavaca sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, kada je prvi put dogovoreno da se pijačni prodavci izuzmu iz sistema fiskalizacije i da se nastavi rad na rešavanju, kako je tada rečeno, tehničkih pitanja.
  • Гига

    08.12.2022 13:13
    Неће ни тада, прво ће негде до половине децембра да забораве на све то, онда ће неко да им каже да морају, па ће кренути прве побуне а одмах после нове године ће обуставити рад на тезгама и изаћиће у блокаде ... живи били па видели.
  • Japaja

    08.12.2022 09:44
    Fer plej
    Sramota! Oni su najveći profiteri i prevaranti. Žive carski. Bez ikakvih fiskalnih obaveza zapošljavaju radnike za tezgom, prodaju robu sumnjivog kvaliteta i porekla, nemaju nikakvu odgovornost i bogate se. Ne smeš ni da zagledaš šta ti trpa u kesu, kamo li da sam uzmeš iz gajbe. Primitivni i oholi.
    Za to vreme neko ko poštuje zakon, obavezan je da uvede fiskalizaciju i za delatnost najmanjeg obima, pa evo i za isti posao koji rade oni na pijaci, prodaje voće i povrće, sir, prerađevine, garderobu, gaće i čarape, plaća lokal po visokim cenama, mora da radi sam jer nema za radnika, izda fiskalni račun i jedva skrpi mesec.
  • Dd

    08.12.2022 08:32
    Dd
    Dali je neko zaista poverovao dace fiskalizovati pijacare?! 90% su svi clanovi SNS sekte i time bi narusili sami sebe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija