Nastavnica u Vrčinu pretila učenicima batinama "od osobe koju ona bude platila", pokrenut postupak

Ministarstvo prosvete saopštilo je pokrenut postupak protiv nastavnice OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu koja je pretila učenicima batinama.
Nastavnica u Vrčinu pretila učenicima batinama "od osobe koju ona bude platila", pokrenut postupak
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo ministarstvo, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nastavnica preti učenicima, u školi je održan sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje.
"Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo, škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja", ističe Ministarstvo.
Direktor škole je, kako navode, pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa radnog mesta do okončanja postupka.
 
"Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veća. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole", zaključuje se u odgovoru Ministarstva.
 
Kako prenose mediji, nastavnica je deci zapretila batinama koje će dobiti od osobe koju ona bude platila da to za nju uradi. 
  • Xxx

    09.12.2022 11:49
    Iskreno se nadam,da će tužiti roditelje učenika za snimanje i deljenje snimka na društvenim mrežama,bez njene saglasnosti.
  • Aaaa

    08.12.2022 21:30
    Podrska koleginici
    Uskoro ce roditelji cupati kosu sa glave i plasiti se svoje dece. Nastavnika je sve manje,izgrednika sve vise. Uskoro ce ta stolica biti izmaknuta mamama i tatama koji ne traze pomoc psihijatra za svoje obolele maze koji nas maltretiraju a uskoro boze zdravlje videcete bumerang koji vas ocekuje. Niko nas ne stiti. Ispisite decu iz skole na koju toliko kukate,učite ih sami . Ali ih prvo vaspitajte. Da bi to radili morate vi da budete vaspitani i obrazovani. Ali tesko! Podrska koleginici jer DOSTA VISE BAHATIMA !
  • Sali

    08.12.2022 15:22
    @ Milan
    Problem je sto se tako azurno ne vode postoci protiv dece, odnosno roditelja koji su ih tako vaspitali. I da, u pravu ste da odrasle osobe niko ne tera da rade posao nastavnika, ali isto tako taj posao ne sme da podrazumeva torturu koju nastavnici trpe, a ne mogu da ucine nista jer su direktori i roditelji ti koji to zataskavaju. Nastavnici apsolutno nemaju podrsku nikoga, po najmanje direktora.
    ja se ne secam da je i jedan nastavnik pre 20-30 godina deci da pretio. Jednostavno, tada nije bilo potrebe za tim. Roditelji su resavali svoju necaspitanu decu. A danas pokusavaju da ‘rese’ nastavnike koji ne idu uz dlaku njihovoj deci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.