Ministarka zdravlja Danica Grujičić će obavljati još dve funkcije

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije dao je pozitivno mišljenje na zahtev ministarke zdravlja Danice Grujičić da obavlja još dve funkcije.
Kako javlja N1, ona će obavljati poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta.
Grujičić je ranije uputila zahtev tom odboru, tražeći da joj to omogući.
"Navedene poslove obavljaću posle rada u Vladi Srbije, posle podne, subotom i nedeljom, jer mi je važno da i dalje operišem i lečim najteže neuroonkološke pacijente iz cele Srbije, kao i proteklih 38 godina", napisala je Grujičić u zahtevu.
 
Dodaje da joj je pozitivno mišljenje Odbora neophodno da bi Agenciji za sprečavanje korupcije podnela zahtev za davanje saglasnosti da pored javne funkcije ministra obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta, u skladu sa članom 46, stav 3 Zakona o sprečavanju korupcije.
 
Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Milenko Jovanov sazvao je sednicu na kojoj se raspravljalo i o zahtevu Grujičić.
 
Grujičić je izjavila da je nedopustivo da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći da bi se posvetili pacijentima, a da ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u podne i idu da rade privatno i ne mogu da budu kažnjeni.
 
"Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative u državnoj ustanovi, a rade privatno", istakla je Grujičić u intervjuu za list Danas.
  • Bioloskinja

    19.01.2024 17:34
    Dom zdrsvlja
    Lekari treba dostojanstveno da su placeni a i da rade savesno posao.Napravite anketu koji lekar meri pritisak svojim pacijentima a kamoli nesto drugo. Samo se prepisuju lekovi za nekoliko meseci.
  • Lutka

    08.12.2022 15:50
    Zdravlje
    Molim vas,objedinite zdravsto po sistemu da mozemo sa svojom knjizicom leciti se u privatnim i drustvenim organizacijama,uvedite cenovnik,kaznjavanje,jer ovo nas sto je ostalo,kada pomremo nece biti vise pacijenata.
  • Steva

    08.12.2022 14:53
    sramota je kako nam dobro ide

    Kiki
    08.12.2022 • 08:55
    Pa jel moze kao doktor da radi na dva mesta?

    Kako da ne može,može da radi i 25 sati ako zatreba, i to na sva tri radne mesta ako hoće,i sve je po zakonu,kao onaj palmin bager na iskopavanju rude uglja.Potrebno je samo učlaniti se u stranku i nebo je granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija