Oko 200 kosovskih specijalaca raspoređeno oko Severne Mitrovice

Veći broj kosovskih policajaca viđen je večeras u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i u drugim delovima grada, objavio je portal KoSSev.
Oko 200 kosovskih specijalaca raspoređeno oko Severne Mitrovice
Foto: Pixabay
Do toga je došlo ubrzo posle najave Kosovske policije da će pojačati prisustvo na severu, a u jeku najnovijih tenzija nakoj prekjučerašnjih incidenata, piše taj portal. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je konferenciju za novinare u 23 sata.
Policajci su stacionirani u manjim grupama, na ulicama je i manji broj građana, a situacija je za sada mirna.
 
Po saznanjima Danasa očekuje se upad kosovske policije na Sever, zbog incidenata koje su si pre dva dana odigrali tokom protesta Srba zbog ulaska novoimenovanih članova CIKa u opštinske prostorije u Severnoj Mitrovici i Leposaviću.
 
Snage su, kažu izvori sa KiM, raspoređene kod "Tri solitera".
 
U međuvremenu oni su ušli iz Južne u Severnu Mitrovicu, tvrde kosovski mediji.
Po saznanjima portala KoSSev iz policije, primećeni policajci deo su redovnih jedinica, a raspoređeni su u sredine s mešovitim stanovništvom posle incidenatai zbog primedbi građana da se ne osećaju bezbedno.
 
Policija Kosova je večeras saopštila da ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje javnog reda, i zaštitu života i imovine svih građana.
 
Naveli su i da će stoga u narednim danima povećati prisustvo u opštinama na severu Kosova.
 
"U policijskom operativnom aspektu, Policija Kosova ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje reda u celoj zemlji, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakonitosti“, kaže se u saopštenju.
 
Navedeno je i da su prioritet kosovske policije "da obezbedi bezbednost za sve građane" pa će, kako je ukazano, "ocenjujući situaciju i trenutne trendove u severnim opštinama, narednih dana pojačati prisustvo na severu".
 
U saopštenju je ukazano da policija "kontinuirano prati i analizira dešavanja" i "vrši stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova".
 
Policija Kosova je dodala da će "nastaviti svoju posvećenost realizaciji policijskih dužnosti u službi građana, zajednica bez razlike i obezbeđivanja opšte bezbednosti na celoj teritoriji zemlje“.
 
Premijer Kosova Aljbin Kurti je nedavno, posle ovonedeljnih incidenata u opštinama na severu, najavio pojačanje snaga policije u tom delu Kosova.
  • aleksandar the velik

    09.12.2022 06:33
    došlo
    vreme , spremte se spremte ...
  • V5

    09.12.2022 06:27
    zgađen
    Farsa u vezi severnog Kosova se privodi kraju. petković je prikazao novi sako. Zavesa pada.
  • Steva

    09.12.2022 03:47
    obezbedite bezbednost
    Šta ćete obezbezbeđivati bezbednost kada ljudi nemaju posla.Bolje bi vam bilo da ljudima obezbedite stalno zaposlenje pa ih neće interesovati to glupo i besmisleno političko zamlaćivanje od kojeg nikakve koristi nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.