Zvonku Veselinoviću, Slobodanu Tešiću i Milanu Radoičiću sankcije Velike Britanije

Velika Britanija uvela je sankcije Zvonku Veselinoviću, potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću.

Kako se navodi na sajtu Vlade Velike Britanije, ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli, najavio je nove sankcije koje ciljaju osobe koje učestvuju u korupciji, krše ljudska prava ili učestvuju u seksualnom nasilju.

Nove sankcije obuhvataju 30 osoba, među njima su "kontroverzni biznismen" više puta hapšen i dovođen u vezu sa kriminalom Zvonko Veselinović, potpredsednik Srpske liste, ispostave Srpske napredne stranke na Kosovu, Milanu Radoičiću, te trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću, o kojem su mediji pisali kao i o finansijeru vladajuće stranke u Srbiji.

Njih trojica se nalaze među pet osoba kojima se sankcije uvode zbog korupcije.
 
"Puneći svoje džepove kroz korupciju i krađu, korumpirane osobe imaju korozivni efekat na zajednice oko sebe - podrivaju demokratiju i uskraćuju zemljama vitalne resurse radi sopstvene dobiti", navodi se na sajtu.
 
Kako se navodi, Slobodan Tešić je značajan trgovac oružjem iz Srbije, koji je optužen za podmićivane glavnog državnog tužioca jedne druge zemlje.
 
Za Milana Radoičića pišu da je privrednik iz oblasti građevinarstva i potpredsednik Srpske liste. Navode da je on "profitirao od državnih ugovora, koristeći uticaj da svojim građevinskim kompanijama dodeljuje unosne ugovore".
 
Zvonka Veselinovića opisuju kao biznismena iz oblasti građevinarstva na Kosovu, koji koristi javne ugovore kako bi prisvojio državna sredstva. 
  • Slajko

    13.12.2022 01:41
    Blajko
    I baš niko ne vidi malo dalje ispred nosa jel?
    NATO izdilovao preko 100 Biliona u oružju Ukrajini, a ovamo kao jedan ili dva dilera su problem i rešenje da se oni uklone a već u zatvoru ili će biti uskoro.
    Ali neka. Narod je glup i ovo sve vodi u ropstvo koje svet još nije video.
  • dijasporac

    09.12.2022 19:05
    Tesicu Englezi uveli snakcije (kao i Amerikanci) a njegova preduzeca izvoze i dalje oruzje u USA. Misli li neko da uvodjenje takvih sankcija ima bilo kakav efekat?
  • DachaNS

    09.12.2022 17:33
    Englezi
    su puni (dez)informacija pa preteruju,njih dvojica su pravi obrazovani i poslovni ljudi bez grama putera na glavi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.