Prijavljeno zlostavljanje u školi Bubanj u Nišu

Otac maloletnog učenika Specijalne škole sa domom Bubanj u Nišu, prijavio je da je njegovog sina fizički i seksualno zlostavljao učenik, takođe smešten u domu.

Dok je iz škole saopšteno da je pojačan nadzor, otac je za RTS rekao da sumnja da su vaspitači doma pokušavali da zataškaju slučaj.

On je ispričao da je njegov sin bio vidno uznemiren i da se žalio na bolove u stomaku još 16. novembra, kada ga je i vodio kod lekara.

Njegov sin je prvo, kaže, govorio da ga uznemirava drugi učenik. Navodi da je to prijavio školi i da je, navodno, taj učenik ukoren. 
 
Ovog ponedeljka, kada mu je sin ispričao šta se desilo, slučaj je prijavio policiji.
 
Škola se oglasila samo saopštenjem u kome se navodi da su preduzete mere predviđene zakonom, mere pojačanog nadzora, da su obavešteni roditelji i obavljeni razgovori sa učenicima. Škola će, navodi se, intenzivirati saradnju sa roditeljima.
 
Inače, specijalna škola od pre nekoliko dana ima novu direktorku. U školskoj upravi Nišavskog okruga je rečeno da je prethodnom direktoru Goranu Maloviću istekao mandat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija