Poverenica o izjavi Miloša Jovanovića: Degutantno, neprimereno i seksističko poređenje

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je izjavu lidera Nove DSS Miloša Jovanovića kojom je uvredio novinarku N1 Eminu Kovačević

"Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa", rekao je Miloš Jovanović na konferenciji za medije u četvrtak, odgovarajući na pitanje novinarke.

A novinarka je pitala kakve bi posledice po privredu Srbije imalo odustajanje od EU.

Poverenica Janković je naglasila da je lider Novog DSS-a "upotrebio krajnje degutantno, neprimereno, mizogino i seksističko poređenje".
"Uz sve ograde koje su upotrebljene, izgovoreno predstavlja uvredu žena i diskriminaciju na osnovu pola. Ovakvo poređenje ne bi bilo napravljeno da je pitanje postavio muškarac, pri čemu suptilan način i izneta ograda od postavljenog pitanja ne umanjuje težinu rečenog", naglasila je poverenica.
 
"Svi učesnici u javnom i političkom životu imaju dodatnu obavezu da se uzdrže od izjava kojima se vređaju, ponižavaju ili uznemiravaju žene, imajući u vidu da se žene u Srbiji svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom i nasiljem", zaključila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
 
Poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je izjavu predsednika novog DSS-a kao bizarno poređenje i javno omalovažavanje.
 
"Dajemo podršku novinarki N1 Emini Kovačević i svim ostalim ženama u medijima koje konstantno trpe omalovažavanja i pretnje", poručio je Jovanović u pisanoj izjavi i naveo da zahteva da se Miloš Jovanović javno izvini novinarki.
  • Sale NS

    10.12.2022 09:24
    A šta drugo...
    ... očekivati od tog prevrtljivca.
  • Neuki državljanin

    10.12.2022 07:52
    Pravo pitanje
    Da li je tačno da Miloš Jovanović ima dvojno srpsko i francusko državljanstvo i da je kao dvojni državljanin bio kandidat za predsednika države?
    Ako je to tačno, postavlja se pitanje da li je to moguće u Francuskoj ili da li je i gde to moguće.
    Uzgred, bio je na istim izborima još jedan kandidat za koga se u javnosti čulo da isto ima dvojno državljanstvo.
  • Bravo

    10.12.2022 01:34
    Za poverenicu
    Da li to znaci da ce poverenica i njena sluzba tako postupati kada nasa prava i nas ugrozava predsednik, ova vlast i predsednikovi ljudi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.