Dojčinoviću uručena godišnja nagrada Stejt departmenta

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović primio je u Vašingtonu godišnju nagradu za borbu protiv korupcije, koju dodeljuje američki Stejt department.
Dojčinoviću uručena godišnja nagrada Stejt departmenta
Foto: 021.rs
Američki državni sekretar Entoni Blinken zahvalio je nagrađenim, kako je rekao, herojima i njihovim porodicama, za požrtvovanost i predanost borbi protiv korupcije, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.
On je podsetio na to da u Srbiji postoje baze podataka koje mogu koristiti mediji, organizacije civilnog društva i građani kao alat za svoja istraživanja.
Prema njegovim rečima, svi borci protiv korupcije imaju podršku u Americi.
 
Nagrada se dodeljuje kao izraz priznanja pojedincima koji su pokazali vođstvo, hrabrost i uticaj u sprečavanju, razotkrivanju i borbi protiv korupcije, navodi se u saopštenju ambasade.
 
Među nagrađenima našli su se i borci protiv korupcije iz Bangladeša, Kolumbije, Iraka, Madagaskara, Meksika i Zimbabvea.
  • Branko

    10.12.2022 13:14
    Valjda je sada svima sve jasno, samo sto neki mare, a neki ne, pa se jos i ponose. Zamolio bih i gospodina Blinkena da malo precizira, i za nas ostale, obican svet, gde su te famozne baze podataka, koje po njegovim recima, mogu da koriste i obicni gradjani i da li bas svi imaju pristup njima, ili samo oni obicniji i jednakiji od drugih?
  • Novosadjanka

    10.12.2022 12:24
    Iskrene čestitke Stevanu Dojčinoviću i Kriku.
  • Takodje

    10.12.2022 11:29
    @LYBI
    Ponosni sto ga imamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.